09. april 2019

Vgradne omare po meri povečajo funkcionalnost stanovanja

Vgradne omare po meri so primerne za najrazličnejše sobe v naših domovih, pogosto pa so izjemno dobrodošle tudi v poslovnih prostorih. Pri tem so možne najrazličnejše izvedbe. Bistvo vgradne omare po meri je prav v tem, da lahko zasnovo v celoti prilagodimo svojim potrebam. To med drugim pomeni, da je možno izbirati med različnimi tipi vrat (klasična ali drsna vrata), višinami, materiali, barvami, razporeditvami in vrstami polic (npr. izvlečne police), števili in velikostmi predalov itn. Da vam ne bi bilo treba vsakič znova prižigati luči v prostoru, ko iščete določen predmet, je tu še možnost osvetlitve notranjosti. Zunanjo podobo pa je mogoče popestriti z ogledali, barvnimi stekli, različnimi dekorji ipd. Praktično edina omejitev je torej vaša domišljija. Če imate v mislih zelo specifično podobo notranje opreme v svojem stanovanju, je izdelava vgradne omare po meri nedvomno prava izbira za vas.

 

Popoln izkoristek prostora s pomočjo vgradne omare po meri

Eden izmed mnogih razlogov, zakaj se številni odločijo za vgradne omare po meri, je zagotovo ta, da s tem zagotovimo, da dodobra izkoristimo prostorski potencial. Pri opremljanju ali prenavljanju stanovanja je treba vedno paziti, da ne bomo nakopičili preveč pohištva, saj bi to naredilo naš dom težje prehoden, bolj utesnjujoč in manj »zračen«. Velikokrat pa s tem celo omejimo količino naravne svetlobe, ki nam je na razpolago. Odločitev za vgradne omare po meri vam torej prihrani številne nevšečnosti, ki bi jih sicer imeli z iskanjem ustreznega pohištva, ki bi bilo na koncu najverjetneje težko zares idealno. Posebej v primeru, da prostora nimate na pretek, je pomembno, da se ne zadovoljite z zasilnimi rešitvami, saj to na dolgi rok precej zmanjša kakovost bivanja v stanovanju. Tu sicer še posebej priporočamo namestitev drsnih vrat, ki imajo za povrh še to prednost, da so izredno tiha in elegantna. Omenimo naj sicer še, da se vgradne omare po meri včasih uporabljajo za pregrajevanje prostorov, če želimo zagotoviti malce več zasebnosti, pri čemer je možna vsaj delna izolacija. Takšna »pregradna stena« ima, kot vidimo, dvojno funkcijo, saj z njo pridobimo kar nekaj uporabne površine za shranjevanje najrazličnejših predmetov.

 

Vgradne omare po meri

 

Izdelava vgradne omare: načrt mora biti skrbno premišljen

Kako natanko pa sploh poteka izdelava vgradne omare? Načrt je vsekakor prvi korak. Tu ne smemo hiteti, ampak si moramo vzeti dovolj časa za preučevanje različnih možnosti. Čeprav imate že precej izoblikovano idejo glede tega, česa si želite, je morda vendarle smiselno vsaj razmisliti o vseh opcijah, ki bi prišle v poštev. Strokovnjaki vam lahko predlagajo določene rešitve in dodatke, na katere sami verjetno ne bi niti pomislili, zaradi česar se vsekakor splača izkoristiti vsako priložnost za strokovno svetovanje, ki se vam ponudi, saj je to obenem priložnost za še popolnejše vgradne omare. Načrt seveda zajema različne faze, od samega zbiranja in preučevanja idej do končne različice, ki ji nato sledi izdelava vgradne omare po meri. Pri vseh izmed naštetih faz je priporočljivo tesno sodelovanje s ponudnikom, za katerega ste se odločili.

 

Dileme glede vgradne omare? Izris vam pomaga pri lažji odločitvi!

Večina se zaveda, da se na prvi pogled še tako dodelana  ideja v praksi včasih preprosto izjalovi oz. ne ustreza povsem tistemu, kar smo si zamislili. Podobno lahko velja za vgradne omare. Načrt pa je mogoče na srečo »preizkusiti«, dokler so še možne spremembe. S tem poskrbimo, da ne bo nikakršnih neprijetnih presenečenj pri končni podobi vgradne omare. Izris oziroma 3D-izris je namreč v tem primeru rešitev, ki jo iščete. Ta vam pomaga pri tem, da si boste mnogo lažje predstavljali, kakšen bo videz vgradne omare, izris pa vam, kar je pogosto še pomembneje, omogoči, da vidite, kako se bo novi kos pohištva ujel s prostorom, ki mu je namenjen.

 

Vgradna omara izris

 

Vgradne omare, ki bodo povsem prilagojene vašim željam in potrebam

V podjetju Venge, kjer se že 15 let ukvarjamo z ustvarjanjem pohištva po meri, vam je na voljo ekipa svetovalcev, ki bo prisluhnila vsem vašim željam in vam pomagala s strokovnimi nasveti. Sama izvedba vgradne omare po meri nato poteka z uporabo najkakovostnejših materialov, ki poskrbijo za resnično trajno pohištvo. Brez dvoma pa je za piko na i nujna pravilna montaža vgradne omare. Niti tu vas seveda ne bomo pustili na cedilu, saj bodo za montažo poskrbeli izkušeni monterji, ki ne bodo spregledali niti najmanjše podrobnosti. Kombinacija usklajenega sodelovanja poskrbi za resnično vrhunske vgradne omare. Izris, ki ga po želji pripravimo za vas še pred začetkom del, bo pripomogel k temu, da bo končni rezultat zares takšen, kot ste si ga zamislili. Na voljo pa smo vam še za mnoge druge kose pohištva, ustvarjene po meri – za otroške sobe, kuhinje itn., pomagamo pa vam tudi pri opremljanju poslovnih objektov. Zaupajte nam torej svoje želje, ki bodo s pomočjo naše ekipe že kmalu postale realnost. To storite tako, da nam pošljete elektronsko sporočilo ali nas pokličete, veseli pa vas bomo tudi v našem salonu, ki ga najdete na Opekarski 13 v Ljubljani.