19. junij 2018

Vgradna omara pod stopnicami, v predsobi, spalnici ali za hladilnik

Vgradna omara je eden izmed najbolj priljubljenih delov pohištva, saj pomeni veliko prostora za shranjevanje naših osebnih stvari, garderobe in pripomočkov. Z nenamernim – slučajnim pojavom netipičnih oblik prostorov in čedalje pogostejšimi arhitekturnimi presežki ter želji po svobodnih in sodobnih oblikah bivanjskih in poslovnih prostorov, je število netipičnih oblik zgradb in notranjih prostorov močno naraslo. Seveda sta se sočasno razvijali tudi proizvodnja pohištvene industrije in mizarska obrt, ki sta ne samo sledili vse pogostejšemu trendu pojavov netipičnih oblik objektov in njihovih notranjih prostorov, temveč sta jih je celo narekovala. Pohištvena industrija in predvsem mizarska obrt sta se namreč že od nekdaj srečevali z različnimi željami in idejami po opremljanju prostorov, pa tudi z težavami, ki jih predstavljajo majhni ali nenamerno netipični prostori, ki so bili posledica manj načrtovanega grajenja. Tovrstni netipični in posledično ne dovolj izkoriščeni prostori so bili predvsem prostori shramb, prostori pod stopnicami, podstrešni in mansardni prostori. Mizarji so v dobro svojih strank iskali najboljše rešitve za tovrstne netipične prostore pod stopnicami ali drugje v prostoru, kateri pa so, poleg svojih rešitev, dobili različne ideje tudi v stiku z ljudmi, ki so na različne način poskušali izkoristiti prostor, npr.: pod stopnicami. Predvsem prostori, pod stopnicami so pogosto služili, kot prostor, kamor se »kaj pospravi«. Nekateri so izdelali pod stopnicami prostor, ki je bil zaprt z drsnimi vrati brez vodil, drugi pa so si naredili poličke in klasična vratca. Ideje, znanje in lastna domišljija mizarjev, strank, pohištvene industrije ter tehnološki napredek in z njim povezan sistemski razvoj, vključno z sodobnimi drsnimi sistemi, vodil pripeljali do čedalje pogostejše uporabe vgradnih omar in drsnih vrat. Le ta je pomenilo popoln razcvet tako v obrti, kot tudi industriji izdelave vgradnega pohištva z drsnimi vrati. Le te so po svoji obliki in funkcionalnosti, kmalu presegle prvotno dimenzijo od stene do stene ali od tal do stropa oz od zida do stranice ali stopnic. Posledica namerne netipične gradnje objektov in prostorov, je vplivala na to, da so netipične oblike omar dandanes najbolj priljubljeno funkcionalno pohištvo, ki ga je mogoče narediti po meri in vgraditi v čisto vsak prostor, ne glede na njegove dimenzije, obliko ali željo naročnika.

 

okovje vgradne omare

 

Vrsta vgradnih omar

Vgradne omare za predsobo so dandanes glede na vrsto izdelave netipske in izdelane po meri. Po namembnosti so v stanovanjskih objektih najpogosteje pregradne, knjižne, garderobne, kuhinjske, kabinetne, otroške, kopalniške za čevlje ali pod stopnicami. V poslovnih prostorih so namenjene shranjevanju dokumentarnega gradiva in poslovni opremi. Zelo pogosto se uporabljajo za predstavitev izdelkov, (showroom), prav tako pa se pogosto uporabljajo tudi v industriji za shranjevanje materiala, orodja, strojev, polizdelkov in izdelkov.

 

Možne rešitve z vgradnimi omarami z drsnimi vrati po meri

Vgradna omara z drsnimi vrati je lahko vgrajena kot samostojno pohištvo, lahko pa je sklop druge pohištvene ureditve. V primeru, da želite delno ali v celoti pregraditi velik prostor v dva manjša, lahko težavo s prevelikimi drsnimi vrati odlično reši vgradna omara. Okovje, ki ga uporabljamo v našem podjetju, vključno z vodili, kolesci in kroglični ležaji so eni izmed najkakovostnejših. Proizvaja jih priznani nemški proizvajalec Raumplus, ki je strokovnjak za drsne sisteme, ki omogočajo varno, mehko, tekoče in neslišno odpiranje. Vgradno pohištvo je idealno za pregraditve večjega prostora v kombinaciji z drsnimi vrati, ki ga po potrebi delno ali v celoti pregradimo in tako dobimo dva zasebna prostora. Poleg kakovostnih materialov, okovja ter talnih ali zgornjih enotrinih, dvotirnih oz trotirnih naležnih vodil za drsna ali vrtljiva vrata imamo na izbiro tudi odlična talna vodila za tapison, laminat, ipd. Vrhunsko okovje vgradne omare omogočaja neomejene postavitve v kombinaciji z drsnimi vrati v vseh prostorih z netipično obliko sten, stropa, pod stopnicami ali v mansardnih prostorih. Zahvaljujoč posebnemu sistemu talnih vodil se lahko drsna vrata vgradne omare odpirajo le pa po talnemu vodilu, kar je še posebno primerno za objekte, kateri imajo strop, ki ne prenese večjih obremenitev. Poleg lesenih polnil za vgradne omare, lahko uporabimo katerikoli pohištveni material, vključno s steklom in barvnimi dekorji, ki lahko v kombinaciji s poljubnim izborom fototapet, dekorjev, ročajev in drugih elementov pričarajo unikaten kos pohištva.

 

okovje vgradne omare za predsobo

 

Vgradna omara za hladilnik

Vgradna omara je zaželena praktično povsod, tudi v kuhinjah in prostorih kjer shranjujemo živila. Čedalje pogosteje jo izdelujemo v izvedbi vgradne omare za hladilnik ali televizijki sprejemnik, saj jo lahko prilagodimo vsem omejitvam in napeljavam v prostorju (vtičniki, stikala, cevi, radiatorji, električne omarice, stopnice itd).

 

Vgradna omara za predsobo in majhne prostore in drsna vrata

Vgradna omara pod stopnicami je čedalje pogostejša izbira naših strank. Priljubljena je zaradi enostavnega odpiranja vrat ter neomejenih možnosti osebne organizacije tako notranjosti, kot tudi zunanjosti. Njena ključna prednost so drsna vrata, ki so v trenutku osvojila ves svet. Kljub temu da se za drsna vrata odločajo praktično vsi, pa je odlična rešitev za vse manjše prostore, kot je npr.: predsoba, ali prostor pod stopnicami, saj z njenim odpiranjem ne posegamo v prostor. Ne glede na velikost prostora, je drsna omara zaradi svojih izjemnih lastnosti postala najbolj priljubljen kos funkcionalnega pohištva.