04. julij 2019

Koliko stane vezava diplomske naloge?

Vsak bodoči diplomant se v času pred oddajo in končno izdelavo diplomske naloge prav gotovo sprašuje o stroških, ki ta postopek spremljajo. Torej, koliko stane vezava diplomske naloge?

Pri različnih ponudnikih storitev, so ceniki lahko zelo različno zastavljeni, cene spremljajočih stroškov pa nemalokrat zamolčane. Okvirno gledano, se cene za vezavo diplomske naloge vrtijo okrog 35 € za posamezen izvod, kar pa večinoma velja le za primere, ko naročimo vezavo vsaj treh izvodov. Načeloma je za manjše število, cena posameznega izvoda višja. Podjetja, ki v ceniku izpostavijo resnično vse stroške vezave, najpogosteje navajajo ločene cene za črno - bel ali barven tisk, vezavo, material platnic, dodaten tisk na zadnjo platnico ali rob, morebitne dodatke itd. Ne pozabimo pa tudi na cene dodatnih storitev, kot so oblikovanje, prevajanje, lektoriranje, zapis na CD ter morebitne dodatke za hitrost ali delo med vikendom. Nekatera podjetja dostavljajo na dom, kar večinoma dodatno zaračunajo, druga pa pri naročilu, ki cenovno presega določeno vsoto, v določenem dostavljajo brezplačno.

Vsekakor vam predlagamo izbiro takšnega ponudnika storitev, ki ima vse stroške jasno prikazane, saj le tako lahko realno prikaže vse ugodnosti, ki vam jih ponuja, vi pa si boste natančno predstavljali kakšna bo vrednost vašega naročila in vse dodatne dejavnosti, ki za vašo nalogo niso nujno potrebne, izločili.

 

vezava diplomskih nalog

 

Vrste vezave in njihova cena

Za vezavo ponujamo naslednje cene, ki veljajo za  diplomske naloge v formatu A4.

Diplomska  naloga »TREND« ima na platnici sijajen tisk in je lahko v zlati, srebrni, modri, rdeči ali črni barvi. Pri naročilu enega ali dveh je cena za izvod 13,00€, če naročimo tri ali več, pa plačamo le 9,50€ na izvod.

Izvod diplomske naloga  tipa »OLD SCHOOL« je za 6,00€ dražji od klasične vezave. Toplotna vezava (mehke platnice plastika +plastika) stane 3,00€, spiralna vezava (plastika + karton) pa 2,00€.

 

Klasična, trda vezava je pri diplomskih nalogah najpogostejša. Zanjo so značilne lepo izdelane trde platnice, ki imajo na naslovnici ali hrbtu zlatotisk. Zanje se uporablja knjigoveško platno, ki jim daje občutek pravega brušenega usnja.

Spiralna vezava je ena izmed najbolj priljubljenih knjigoveških tehnik, saj omogoča popolno vodoravno odprtost vezanega dokumenta, ki je idealna tudi za morebitno kasnejše fotokopiranje posameznih strani. Spiralno vezani dokumenti delujejo profesionalno. Na izbiro je široka paleta različnih barv špiral, ločijo pa se tudi na plastične in kovinske. Vezava s plastično špiralo je končana v nekaj minutah in je primerna za do 400 listov (80g),  kovinska pa omogoča bolj tekoče obračanje strani, hkrati pa je bolj obstojna od plastične. Z njo lahko vežemo do 220 listov (80g), za kar potrebujemo deset minut.

 

 

Artmania ponudba

Pri Artmanii vam želimo kar se da olajšati zadnje korake vašega študija, zato bomo prisluhnili vašim željam in se posvetili specifiki vaše diplomske naloge. Pri nas delamo tudi med vikendi. Vsakodnevno smo na voljo za vsa morebitna vprašanja, na katera vam bomo odgovorili v najkrajšem možnem času. Naročilo tiska in vezave diplomske naloge lahko opravite kar preko spletnega programa, ki vam bo na podlagi  vnesenih podatkov izračunal ceno, naš cenik pa je na voljo na naši spletni strani.

 

Ker se diplomske in magistrske naloge med seboj vsebinsko in tipsko razlikujejo, pri njihovi končni izdelavi pogosto prihaja do problemov. Med tem ko so nekatere večinsko sestavljene le iz teksta in preglednic, pri drugih veliko pomeni kvaliteta barvnega tiska, saj njihove naloge vsebujejo veliko količino slikovnega materiala in fotografij, ki so lahko ključnega pomena. Pri nas za tiskanje uporabljamo profesionalne tiskalnike, tiskamo pa le na vrhunski, izredno kakovosten, snežno bel 100 g papir, ki zlasti pri barvnem tisku močno pripomore k kakovosti in izgledu. Cene tiska variirajo glede na to ali je obojestranski, ali enostranski, črno – bel ali barven, ponujamo pa tudi popuste za tisk večjega obsega.

 

Ker tisk in vezava diplome potekata v naši knjigoveznici, lahko končni izdelek načeloma dobite že v dnevu oddaje materiala, z izjemo nekaterih obsežnejših nalog s posebnimi zahtevami, kot so izdelava klišeja za tisk na naslovnico, nestandardni format ali poseben material za vezavo. Zavleče se lahko tudi pri takih, ki potrebujejo lepljeno vezavo ali vsebujejo morebitne načrte oziroma vstavljene večje formate, ki jih je potrebno predhodno zložiti na velikost naloge. Če vemo, da naša diplomska naloga spada k prej naštetim, je smotrno računati z nekoliko daljšim časom, ki je za njeno izdelavo potreben. Po svojih močeh se bomo potrudili, da boste izdelek prejeli pravočasno.

 

Na žalost pa diplomske naloge ne gre zgolj napisati in natiskati. Njeno grafično oblikovanje pred tem, pogosto zahteva precej računalniških spretnosti, kar je za marsikoga ogromen zalogaj. Obstajajo namreč stroga pravila izdelave, ki velikokrat povzročajo nemalo preglavic. Naloga mora biti pred oddajo lektorirana, vsebuje pa tudi vsaj prevod v tuji jezik. Poleg tiska in vezave, vsem ki sami ne zmorete urejanja besedila v Wordu (izdelava kazala, oštevilčevanje, prelomi, odseki, itd.) ponujamo kvalitetno, strokovno, hitro in cenovno ugodno oblikovanje ter tehnično urejanje besedila in tiska, poleg tega pa vašo diplomsko nalogo, magistrsko delo ali doktorsko dizertacijo tudi lektoriramo in prevedemo.