27. julij 2016

Varnostni brezrokavnik občutno zmanjša tveganje za nezgode

Varnostni brezrokavnik ima v določenih delovnih okoljih izredno pomembno funkcijo, zato naj bo izbiri ustreznega brezrokavnika posvečena še posebna pozornost. Človeška življenja so neprecenljiva, česar se morajo delodajalci zavedati na vseh stopnjah delovnega procesa, tudi pri izbiri primernih delovnih oblačil za zaposlene.

 

Varnostni brezrokavnikKlasični delovni brezrokavnik ali odsevni varnostni brezrokavnik?

Delovni brezrokavnik je vsako oblačilo, prilagojeno specifičnim okoliščinam na delovnem mestu. Tako je v določenih delovnih okoljih zelo pomembno, da nudi delovni brezrokavnik ustrezno zaščito pred različnimi vremenskimi razmerami, predvsem pred nizkimi temperaturami. Prav tako je marsikdaj zelo priročno, da je delovni brezrokavnik opremljen z dovolj žepi, saj boste imeli tako pripomočke, ki jih potrebujete pri delu, vedno pri roki. V nekaterih primerih, predvsem pri delu na cesti, pa mora biti delovni brezrokavnik tudi t. i. odsevni oziroma varnostni brezrokavnik, ki poskrbi za dobro vidnost delavcev in s tem drastično zmanjša nevarnost za nesrečo.

 

Odsevni varnostni brezrokavnik in druga odsevna varnostna oblačila

Varnostni brezrokavniki so na voljo v mnogih različicah, podobno pa velja tudi za druga odsevna oblačila, kot so hlače in jakne. Izbira primernega varnostnega brezrokavnika oziroma oblačila naj bo tako prilagojena letnemu času in stopnji nevarnosti, ki so ji delavci potencialno izpostavljeni. V posebej tveganih razmerah se priporoča nošnja visokovidljivostnih oblačil, ki ustrezajo predvidenim varnostnim standardom. Odločite se lahko tudi za odsevno jakno s snemljivimi rokavi, ki jo lahko torej po potrebi spremenite v varnostni brezrokavnik. Praktična in cenovno ugodna rešitev za udobje in varnost vaših delavcev, ki bo gotovo pripomogla tudi k večji storilnosti!