11. julij 2018

Varilni aparati mig mag na žico

Varilni aparati mig mag na CO2, elektro varilni aparati na žico in ostala ponudba

Varilni aparati mig mag oziroma varilni aparati za varjenje po mig in mag postopku so zaradi svoje velike produktivnosti, pa tudi ekonomičnosti, najbolj pogosto uporabljeni postopki varjenja v industriji. Gre za univerzalen postopek, s pomočjo katerega varimo tanke pločevine in tudi bolj debele materiale. V obrtnih delavnicah, težki industriji, v avtokleparskih delavnicah in še kje so varilni aparati mig mag nepogrešljivi. Postopek MAG je varjenje v zaščiti z aktivnim plinom in se uporablja za varjenje vseh vrst konstrukcijskih jekel. MIG postopek pa je primeren za varjenje nerjavnega jekla, aluminija in barvnih kovin. V ponudbi podjetja Pretent d. o. o. boste našli kakovostne varilne aparate in opremo za varjenje: varilni aparat na žico oziroma elektro varilni aparat in varilni aparati za obločno varjenje itd. Prodaja varilnih aparatov je le del naše ponudbe, saj vam poleg najboljših aparatov ponujamo tudi servis in rezervne dele. Naša ponudba je dostopna na spletni strani, kjer boste našli tudi informacije o želenih proizvodih.


Varilni aparati za varjenje po MIG/MAG postopku

Varilni aparati na CO2 oziroma varilni aparati MIG/MAG so visokokakovostni aparati, s pomočjo katerih se vari z neoplaščeno elektrodo. Naša ponudba zajema različne modele varilnih aparatov CO2 MIG MAG od 180A pa do 600A. Pri nas lahko dobite tudi varilne aparate inverter oziroma varilne aparate CO2 z inverterskim ali transformatorskim izvorom, ločeno omarico in dvo- ali štirikolesnim pogonom. Naši varilni aparati MIG/MAG so namenjeni domači in industrijski rabi. Predstavljamo vam odličen varilni aparat MIG/MAG PRO3350. Gre za profesionalni transformatorski varilni aparat, ki je primeren tako za domače mojstre kot tudi za manjše delavnice. Z njim lahko varite jeklo, nerjaveče jeklo in aluminij. Ponuja pa možnost cikličnega in točkovnega varjenja. V setu boste dobili tudi gorilnik in masa kabel.


MIG in MAG varjenje

Varjenje po MIG postopku je metoda obločnega varjenja v nevtralnem žlahtnem plinu, ki obliva varilno žico in var. Poteka v zaščitenem okolju, v katerem je preprečena oksidacija zvara. Varjenje poteka s pomočjo gole elektrode, pri varjenju se z enosmernim tokom ustvarja visoka temperature, kar nam omogoča tudi varjenje debelih materialov. Varjenje po MIG postopku se uporablja predvsem za varjenje barvnih kovin in zlitin, aluminija in njegovih zlitin, pa tudi za konstrukcije iz močno legiranih jekel. Gre za enostaven in hiter postopek, ki daje odlične rezultate. MAG varjenje je prav tako postopek obločnega varjenja v zaščitenem okolju, pri katerem se uporablja ogljikov dioksid in neoplaščena elektroda. S pomočjo tega postopka varimo malo legirana konstrukcijska jekla in tanko ter srednje debelo pločevino. Če ga primerjamo z MAG postopkom, nam MIG postopek omogoča bolj gladke in čiste zvare. Oba postopka varjenja je mogoče uporabljati z enim aparatom. Temu so namenjeni varilni aparati MIG MAG, le da se plin zamenja (za MAG varjenje uporabljamo CO2 – varilni aparati na CO2, za MIG interni argon). 

 

Prodaja kakovostnih varilnih aparatov na žico oziroma elektro varilnih aparatov

Naša ponudba zajema tudi ostale varilne aparate, kot je na primer varilni aparat TIG. Gre za varilni aparat na žico, ki je namenjen varjenju po TIG postopku. Pri tovrstnem varjenju uporabljamo volframovo elektrodo, ki se ne izrablja. Varilni aparat na žico TIG se večinoma uporablja za varjenje tankega nerjavnega jekla, aluminijevih, magnezijevih in bakrovih zlitin. Varjenje z varilnim aparatom na žico oziroma elektro varilnim aparatom omogoča varilcu boljši nadzor nad zvarom, omogoča pa tudi bolj kakovostne in močnejše zvare. Naša ponudba varilnih aparatov na žico oziroma elektro varilnih aparatov vam je na voljo na spletni strani. Prodaja pa poteka na sedežu našega podjetja, kjer vam bomo pri izbiri tudi ustrezno svetovali. 

 

Varilni aparat na žico cenik

Varilni aparati za varjenje po MMA postopku

Med najbolj priljubljena in iskane varilne aparate me sodijo varilni aparati MIG MAG, temveč varilni aparati za obločno varjenje oziroma aparati za varjenje po MMA postopku. So enostavni za uporabo, vzdrževanje pa je hitro in enostavno. Ročni postopek obločnega varjenja je postopek, pri katerem se uporablja oplaščena odrtaljiva elektroda, električni tok pa je lahko enosmeren ali izmeničen. S pomočjo električnega toka se vzpostavi električni tok med elektrodo in varjencem, oplaščenje elektrode pa vzpostavi zaščitno atmosfero, ki ščiti tako oblok kot tudi talino. Gre za vsestranski postopek, ki zahteva enostavno opremo, zato spada med najbolj pogoste in razširjenje postopke varjenja. Obločno varjenje se uporablja pri varjenju jeklenih konstrukcij ter v različnih industrijam. Poleg jekla lahko z omenjenim postopkom varimo tudi sivo litino, aluminijaste, bakrene in nikljene zlitine.


Kaj vam še nudimo poleg kakovostnih varilnih aparatov?

V naši ponudbi niso samo varilni aparati mig mag, varilni aparat na žico ali varilni aparat na CO2. V naši ponudbi se nahajajo tudi ostali stroji, orodje in oprema za obdelovanje kovin. Smo generalni zastopnik svetovno priznanih proizvajalcev varilnih aparatov in tračnih žag, ki nam zagotavljajo vso podporo in usposabljanja za opravljanje kvalitetnih in strokovnih servisnih storitev. Prav zaradi tega vam lahko za vse izdelke v naši ponudbi zagotovimo ustrezen servis in nadomestne dele.