15. junij 2017

Upogibanje pločevine oziroma krivljenje pločevine


Upogibanje pločevineUpogibanje pločevine uvrščamo med najpogostejše postopke preoblikovanja kovin, saj lahko s sodobno opremo in ob pomoči dodatnega orodja poskrbimo za najboljše rezultate in ukrivimo vse vrste pločevine. Običajno ga izvajamo s pomočjo CNC strojev, ki slovijo po visoki kvaliteti in zmogljivosti, so izjemno natančni in prilagodljivi, zaradi česar nam omogočajo, da delo opravimo strokovno. Omogočajo nam hitro, kakovostno in natančno upogibanje pločevine vseh vrst, pri čemer lahko upoštevamo popolnoma vse želje naših strank. S pomočjo CNC strojev izvajamo tudi CNC rezkanje različnih izdelkov. CNC stroji uporabljajo različna orodja, med katerimi so tudi svedri, pri rezkanju pa so najpomembnejše orodje rezkarji oziroma frezala in rezkalne glave.


Pločevine – kaj so?


Pločevine so tanke, valjane kovine, ki jih lahko upogibamo, zaradi česar so primerne za oblikovanje. V omenjeno skupino uvrščamo železo, inox, aluminij, baker in jeklo, ki jih lahko oblikujemo z uporabo različnih tehnik. Prav tako se za obdelavo uporabljajo različni materiali, ki jih izberemo glede na vrsto pločevine. Pri upogibanju pločevine se najpogosteje srečamo z aluminijem, ki je znan po izjemno nizki teži, visokem sijaju, njegova prednost pa je tudi ta, da je aluminij odporen na rjavenje. Kljub temu, da gre za material z nizko težo, je izredno trpežen. Štancanje pločevine je način preoblikovanja, ki se običajno uporablja za masivne proizvodnje, saj lahko v zelo kratkem času izdelamo veliko različnih oblik.


pločevineUpogibanje pločevine – postopek


Upogibanje pločevine s pomočjo CNC strojev nam omogoča doseganje najboljših rezultatov pri krivljenju. Material je potrebno vpeti, nato pa ga krivimo od enega konca do drugega, pri čemer ga premikamo, da lahko ukrivimo vse potrebne dele, tudi tiste, ki se nahajajo na drugi strani. Krivimo lahko tudi izdelke kompleksnejših oblik. Z upogibanjem pločevine se že vrsto let ukvarjamo tudi v podjetju Skitti, v katerem bomo z veseljem poskrbeli za krivljenje, rezkanje, varjenje, peskanje in stiskanje, pri čemer boste deležni tudi strokovnih nasvetov strokovnjakov s številnimi izkušnjami na omenjenem področju. Ker so pri nas zadovoljne stranke vedno na prvem mestu, pri svojem delu upoštevamo popolnoma vse želje strank, zaradi česar je delo opravljeno hitro, zanesljivo in profesionalno, rezultat pa so tudi zadovoljne stranke. Vabljeni k obisku!