24. april 2019

Uhajanje urina – težava, ki lahko drastično vpliva na naše življenje

Nekontrolirano uhajanje urina je pogosto posledica oslabelih mišic medeničnega dna, ki ne dajejo več zadostne opore sečnemu mehurju in sečnici. Ko se poveča pritisk v trebuhu, lahko urin po kapljicah ali v celoti uide, tudi če ga poskusimo zadržati. Do pritiska v trebuhu lahko pride zaradi kašljanja kihanja, smejanja, hoje po stopnicah, dvigovanja težkih predmetov, športnih aktivnosti in podobno. Takšne težave radi povezujemo z višjo starostjo, vendar pa so pogoste tudi pri mlajših ljudeh, ki pa  navadno o njih ne govorijo z nikomer. Za uspešno obvladovanje tega problema so na voljo visoko vpojni vložki Jasmin Sport, narejeni z vlaknovino Tencel, ki preprečuje naravno rast bakterij v vlažnem okolju. So mehki in prilagodljivi, zagotavljajo odličen pretok vlage in zraka, svojim uporabnikom pa med aktivnostjo omogočajo udobje ter občutek suhosti. Jasmin sport vložki so sredstvo s katerim si bomo olajšali tako naše aktivnosti, kot različne vrste športov.

Težave pri zadrževanju urina lahko doletijo tudi veliko nosečnic in so nekaj, kar je v času nosečnosti popolnoma normalno, po porodu pa pri večini mine. Med nosečnostjo se z navedenim problemom srečuje polovica žensk, po njej pa četrtina.

Nehoteno uhajanje oziroma kapljanje urina po uriniranju se pojavi zaradi urina, ki zastaja v uretri. Ta težava je sicer bolj pogosta pri moških, pojavlja pa se tudi pri ženskah, ki imajo slabe podporne mišice uretre. Pri moških gre lahko za enega od simptomov povečane prostate.

Nekontrolirano uhajanje urina