09. april 2019

Ugodni računalniki s procesorjem i7 - kako izbrati pravega?

Ugodni računalniki nikakor ne predstavljajo slabe izbire. Če ste prepričani, da je potrebno za zmogljivo napravo z dolgo življenjsko dobo odšteti ogromno denarja, se motite. Danes nakup računalnika ne pomeni več velike finančne obremenitve, temveč je ravno nasprotno - naprave so zahvaljujoč ugodnim cenam postale dostopne praktično vsem. Samo pomislimo, na katerih področjih jih uporabljamo - ne le na delovnem mestu, temveč tudi v šoli, med študijem, pa tudi v svojem prostem času. Računalnikov nikoli ne izbiramo glede na ugodno ceno, temveč razmislimo, za kaj jih pravzaprav potrebujemo. Morda zgolj za preprosta pisarniška opravila, gledanje filmov, brskanje po spletu v prostem času, ali pa za malce bolj zahtevna opravila, kot je obdelava fotografij. V slednjem primeru se svetuje uporaba računalnikov s procesorjem Intel Core i7, ki je v primerjavi s procesorjema i5 in i3 bolj zmogljiv. Med vsemi so najmanj zmogljivi procesorji z oznako i3, ki so med najbolj ugodnimi na trgu, po zmogljivosti jim sledijo procesorji i5, ki se nahajajo na zlati sredini, trenutno najboljša izbira pa je Intel Core i7, zlasti, če nameravamo računalnik uporabljati za bolj resno delo. Za splošno uporabo in manj zahtevnejša opravila zadostuje že procesor i3, vendar v večini primerov pri gledanju filmov in igranju nezahtevnih iger uporabniška izkušnja ni optimalna. V kolikor nameravamo na računalniku pogosto igrati igre ali si ogledati kakšen film, namesto ugodnega i3 procesorja izberemo računalnik z i7 procesorjem. Vsekakor pa pri izbiri ugodnega računalnika ni pomemben le procesor - razmisliti moramo namreč tudi o tem, ali bomo računalnik pogosto prenašali. Prenosni računalniki so majhni, zato jih zlahka vzamemo s seboj na pot oziroma na dopust, kar pa ne velja za namizne naprave, ki bodo stalno zasedale določeno mesto v pisarni oziroma doma. Tudi na tem mestu je potreben tehten premislek, saj se za potrebe resnejšega dela priporoča uporaba namiznih računalnikov, ki so veliko zmogljivejši od prenosnih, vendar zahtevajo uporabo kompatibilnega monitorja, ki predstavlja dodatni strošek. Večji računalniški monitorji se uporabljajo zlasti na delovnih mestih, saj tako delo poteka bolj optimalno.

 

Računalniki i7

 

Katere napake največkrat storimo pri nakupu novega računalnika?

Pri nakupu novega računalnika se preveč osredotočamo na ceno, ki v trenutku postane glavni faktor. V primeru nakupa izjemno ugodnega računalnika tvegamo, da naprava ne bo zadostila našim potrebam in bomo na koncu le razočarani nad lastno odločitvijo. Vse pogostejša je odločitev za rabljene - obnovljene računalnike z naloženimi Windowsi, saj gre v tem primeru za naprave iz poslovne linije, ki so zmogljivejše, vendar v običajnih trgovinah z računalniki kupcem žal niso na voljo. Običajni uporabniki navadno niso niti seznanjeni z dejstvom, da obstajajo različni kakovostni razredi računalnikov, kot sta široko-potrošna linija in poslovna linija. Trgovinski oziroma široko-potrošni ugodni računalniki so narejeni predvsem za domačo uporabo, sodijo v povprečen kakovostni razred in imajo pričakovano življenjsko dobo 2-3 leta. Na drugi strani pa imamo naprave, namenjene poslovni rabi oziroma poslovnim uporabnikom, torej za delo v podjetjih. So najvišje kakovosti, spremlja jih procesor i7, izdelani pa so za stabilno delovanje (24 ur dnevno, 7 dni tedensko) in različne pogoje dela na terenu. Ohišja so močnejša, okrepljena s kovinskimi vlakni, a kljub temu tanka in všečna. In kar je še pomembnejše - življenjska doba naprav iz poslovne rabe je 3-krat daljša kot pri tistih iz široko-potrošne linije! Če se torej odločate za nakup novega ugodnega računalnika, je morda sedaj pravi čas, da razmislite tudi o refurbished-obnovljenih napravah iz poslovne linije, ki jih spremljata izjemna zmogljivost in daljša življenjska doba, pa tudi zmogljivi i7 procesor in na novo nameščeni Windows.

 

Računalniki z Windowsi

 

 

Pri nas boste za ugodno ceno dobili odličen računalnik

V spletni trgovini BBT se ukvarjamo s prodajo ugodnih obnovljenih računalnikov iz poslovne linije z novo nameščenimi Windowsi in odličnimi procesorji Intel Core. Ob nakupu vam pripada garancija za obdobje 12. mesecev, ki jo je mogoče podaljšati za dodatnih 12 mesecev. Ker pa se kljub vedno sodobnejši in vrhunski tehniki zgodi, da naprava preprosto odpove, vam nudimo tudi servis, ki je hiter, temeljit in cenovno ugoden, saj kar 95% vseh napak odpravimo v zgolj 48 urah! Čeprav je okvara računalnika neprijetna izkušnja, bomo storili vse, da bo servis temeljit in vaš problem rešen v čim krajšem času, servisirana naprava pa bo po popravilu delovala brezhibno in hitro še dolgo časa. V kolikor si želite nakupa ugodnega računalnika s procesorjem i7 brez tveganja, nas obiščite na spletni strani, kjer so vam na voljo dodatne informacije. Če si želite pred nakupom opremo ogledati tudi v živo, nas lahko obiščete na naši lokaciji v Trzinu, kjer vam bomo z velikim veseljem predstavili našo ponudbo!