04. januar 2016

Tradicionalna tajska masaža za boljše fizično in psihično počutje

Tradicionalna tajska masaža je nekaj, kar bi moral preizkusiti vsakdo, saj ima izjemno blagodejne učinke tako na zdravje kot na počutje. Znanje, ki ga imajo sodobni mojstri tradicionalne tajske masaže, je staro že več kot 2000 let, bistvo tradicionalne tajske masaže pa je vzpostavitev ravnovesja med telesom, umom in duševnostjo.

 

Tradicionalna tajska masažaKako poteka tradicionalna tajska masaža?

V primerjavi z drugimi oblikami masaže so za tradicionalno tajsko masažo značilni bolj intenzivni pritiski. To seveda ne pomeni, da boste med masažo občutili bolečino, ampak prav nasprotno. Tradicionalna tajska masaža je namreč namenjena sprostitvi bolečine po vsem telesu in popolni umiritvi. Tako je nujno, da pritisk prodre čim globlje, do mišic oziroma živcev, torej do samega izvora bolečine. Skozi čas so se razvile tudi različice tradicionalne tajske masaže, pri katerih se uporabljajo različni dodatki, na primer topla zelišča in podobno. Tradicionalna tajska masaža načeloma poteka na tleh, maser pa uporablja različne dele svojega telesa (roke, komolce itd.), da doseže optimalen učinek.

 

Koristi tradicionalne tajske masaže

Kot smo že omenili, deluje tradicionalna tajska masaža protibolečinsko, poleg tega pa spodbuja limfni sistem in obtok krvi ter s tem poskrbi za boljšo prekrvavitev. Izjemno pozitivni so tudi vplivi te starodavne in povsem naravne tehnike na imunski sistem. Tradicionalna tajska masaža pa bo poskrbela tudi za vaše psihično zdravje, saj se boste po njej počutili izjemno sproščeno in umirjeno, veliko ljudi pa opazi tudi občutno izboljšanje koncentracije in spomina. Navidezno preprosta tehnika je tako vsestransko koristna in blagodejna.