22. februar 2019

 

Toplotna črpalka za sanitarno vodo

Gretje sanitarne vode je vsakodnevno opravilo in skoraj da samoumevna potreba vsakega posameznika, v času higienske oskrbe. Da pa bi omogočili posameznikom gretje sanitarne vode z najmanjšo možno denarno bremenitvijo, je podjetje Orca energija poskrbelo za dovršeno tehnologijo, ki je cenovno dostopna večini posameznikov, hkrati pa nudi dolgoročni prihranek pri ogrevanju v primerjavi z drugimi gorivi kot so kurilno olje, trda goriva, elektrika, plin in drugo.

 

Toplotne črpalke za sanitarno vodo z vodenim zrakom

Stenska toplotna črpalka za sanitarno vodo z vgrajenim bojlerjem omogočajo udobje in varnost. V rubriki udobje lahko produkti vključujejo: Vgrajen preklopni ventil ogrevanje / sanitarna voda; Nastavitev časovnikov za ogrevalne kroge in sanitarno vodo; Možnost nadzora drugega vira ogrevanja (bivalentno delovanje); Vremensko vodena regulacija; Možnost samodejnega in zunanjega preklopa OGR/HL; Možnost priklopa sobnega tipala / termostata; Nadzor solarnega sistema, Vgrajena raztezna posoda; A energijska obtočna črpalka; Zaporni ventili za enostavno čiščenje mehanskega filtra; PV funkcija; Podpora ogrevanja s solarnim sistemom; Možnost internetnega nadzora opcijsko opcijsko opcijsko opcijsko opcijsko Tihi način delovanja; Nadzor tretjega pgrevalnega kroga.

 

kvaliteta delovanja toplotne črpalke za sanitarno vodo v akciji

 

V rubriki »Varnost« pa zajemajo: Serijsko 5 letna garancija na vgrajen zalogovnik sanitarne vode; Protizmrzovalna zaščita in zaščita proti pregretju; Antilegionelni program; Serijsko vgrajen električni grelec; Vgrajen mehanski filter, pretočno stikalo ter varnostna skupina; Pretočno stikalo in varnostna skupina, brez filtra; Varnostno stikalo za izklop; Zaščita bojlerja pred korozijo z Mg. Anodo; Revizijska odprtina za čiščenje bojlerja.

 

Najboljša toplotna črpalka za sanitarno vodo

Najboljša toplotna črpalka za sanitarno vodo, ki vsebuje vse potrebno za udobje in varnost je nedvomno DUO/DOUBLE 300, saj ima zmogljiv ogrevalni sistem, namenjen gospodinjstvom s štirimi ali več člani. Vgrajen 300-litrski bojler za sanitarno vodo, ki zagotavlja dovolj tople vode za vso družino, na voljo pa je tudi dovolj izvedb za različne sisteme ogrevanja in različne površine bivalnih prostorov.

 

V primeru, da želite toplotno črpalko priključiti na sončne kolektorje, je v ta namen na trgu dovršena različica Solar, ki si deli vse lastnosti Duo/Double 300. S pomočjo dodatnega toplotnega prenosnika površine 1,3 m2 pa omogoča še priključitev na sončne kolektorje, s čimer lahko še dodatno znižate stroške ogrevanja.

 

najboljša toplotna črpalka za sanitarno vodo z vodenim zrakom

 

Delovanje sanitarne toplotne črpalke

Toplotne črpalke za sanitarno vodo z vodenim zrakom vsebujejo Krmilnik, električni grelec, toplotni prenosnik, obtočno črpalko in bojler za saniratno vodo.

  • Krmilnik: Krmilnik z inteligentno regulacijo skrbi za optimalno delovanje tako toplotne črpalke kot celotnega ogrevalnega sistema in prilagaja delovanje zunanji ter prostorski temperaturi.
  • Električni grelec: V primeru res ekstremno nizkih zunanjih temperatur ali okvare za nemoteno ogrevanje skrbi tristopenjski električni grelec, ki je standardno vgrajen v napravo.
  • Toplotni prenosnik: Optimiziran toplotni prenosnik zagotavlja izredno učinkovito delovanje toplotne črpalke.
  • Obtočna črpalka: Zmogljiva obtočna črpalka A energetskega razreda zagotavlja zanesljivo in stabilno delovanje celotnega ogrevalnega sistema z minimalnimi izgubami energije.
  • Bojler za sanitarno vodo: Modeli serije Duo/Double imajo že vgrajen vakuumsko emajliran bojler z velikim toplotnim prenosnikom, ki poskrbi za hitro in učinkovito ogrevanje sanitarne vode, ter s svojo izolacijo zmanjšuje toplotne izgube. Ima tudi revizijsko odprtino za enostavno čiščenje in dolgo življenjsko dobo.
  • Toplotne črpalke za sanitarno vodo bodo poskrbele, da boste imeli na zalogi dovolj tople vode za vso družino. Prihranek pa je ob dobri toplotni črpalki precej očiten.

 

Na vašo srečo pa imate na voljo tudi toplotne črpalke za sanitarno vodo v akciji!