Pozitivne izkušnje uporabnikov s toplotno črpalko za ogrevanje zrak voda

30. november 2017

toplotne črpalke zrak voda cenikToplotna črpalka zrak voda glede na izkušnje uporabnikov sodi med najbolj ekonomične in ekološko osveščene načine ogrevanja. Toplotna črpalka zrak voda za ogrevanje porabi trikrat manj električne energije kot klasični električni grelci oz. grelniki. To pa s seboj prinese tudi nižje stroške ogrevanja, ki predstavljajo največji strošek vsakega gospodinjstva. Ekonomično in ekološko ogrevanje pa ni edina prednost, ki jo prinaša toplotna črpalka zrak voda. Izkušnje uporabnikov govorijo tudi o tem, da je vzdrževanje toplotne črpalke enostavno in poceni. Toplotne črpalke zrak voda poskrbijo tako za ogrevanje stanovanja kot tudi pripravo tople sanitarne vode. Poleg tega lahko toplotne črpalke za ogrevanje zrak voda naš dom tudi ohladijo. Cenik, ki ga najdete na spletni strani, pa dokazuje, kako ugodna je cena toplotne črpalke. 

 

Kako deluje toplotna črpalka zrak voda?

Toplotna črpalka zrak voda izkušnjeToplotna črpalka zrak voda za svoje delovanje porabi kar do trikrat manj primarne energije kot npr. plinski ali oljni kotli. Približno 75 % njene ogrevalne energije namreč prihaja iz okolja – v tem primeru iz zraka, torej brezplačno. Za delovanje in zagotavljanje 100-odstotne grelne moči potrebuje toplotna črpalka zrak voda le še 25 % električne energije. Poraba elektrike je majhna, izkoristek pa zelo visok, zato toplotna črpalka zagotavlja izredno učinkovito ogrevanje. Električna energija je hkrati tudi edini funkcionalni energent, ki ga Slovenija pridela sama, zaradi česar je obenem najbolj zanesljiv vir energije.


Kam postaviti toplotno črpalko zrak voda?

Toplotna črpalka zrak voda glede na izkušnje uporabnikov za dobro delovanje potrebuje prostor, v katerem je temperatura zraka med 8 in 35 stopinj Celzija. Najprimernejše mesto za izkoriščanje toplote notranjega zraka je običajno klet ali kurilnica, kjer vzdržujemo stalno temperaturo, in sicer približno tri stopinje Celzija. Še pomembneje pa je, da se toplotna črpalka ne nahaja v premajhnem prostoru. Za kar najučinkovitejše delovanje toplotne črpalke naj bo prostor večji od 15 kvadratnih metrov.


Toplotne črpalke zrak voda Mitsubishi Zubadan – cenik priča o ugodni ceni

Če vas zanima, kako deluje toplotna črpalka zrak voda, ali cenik toplotnih črpalk, vas vabimo k ogledu naše spletne strani, kjer si lahko ogledate tudi našo ponudbo. Na voljo so zunanje enote za toplotno črpalko Mitsubishi Zubadan, ki zagotavljajo tudi v najbolj ekstremnih vremenskih pogojih učinkovito delovanje visokotemperaturne toplotne črpalke zrak voda. Mitsubishi Zubadan je toplotna črpalka zrak voda, ki se ponaša z nizko porabo elektrike, tihim delovanjem ter dolgo življensko dobo.
Vabljeni.