14. september 2017

 

Toplotna črpalka za sanitarno vodo – kakšna je poraba elektrike?

toplotna črpalka ogrevanje poraba elektrike

Toplotna črpalka za sanitarno vodo in poraba elektrike je pogosto vprašanje, ki so ga deležni prodajalci toplotnih črpalk. Dejstvo je, da ima ogrevanje z uporabo toplotne črpalke prednosti pred drugimi načini ogrevanja zaradi manjših stroškov, ki vključujejo tudi nižjo porabo električne energije. Poraba elektrike pri toplotni črpalki za sanitarno vodo je minimalna, zaradi česar rečemo, da so tovrstne naprave energetsko učinkovite in vredne nakupa. Če energetski učinkovitosti dodamo tudi prijaznost do okolja in zdravja, saj gre za popolnoma neškodljiv način ogrevanja, ugotovimo, da je toplotna črpalka zares najboljši način ogrevanja, ki nam omogoča prihranek. Pri porabi elektrike s toplotno črpalko je potrebno omeniti, da naprava večji del toplote prevzema iz okolja, manjši del pa predstavlja električna energija. Ker je poraba elektrike pri toplotni črpalki za sanitarno vodo minimalna, kar velja tudi za porabo energije pri toplotni črpalki za ogrevanje prostorov, sta obe napravi vredni nakupa.

 

 

toplotna črpalka in poraba elektrikeToplotna črpalka in poraba elektrike – za velik prihranek

Toplotna črpalka nam zaradi majhne porabe elektrike omogoča prihranek pri ogrevanju. Sama poraba električne energije je odvisna od različnih dejavnikov, kot sta površina hiše in v primeru ogrevanja sanitarne vode tudi število oseb, ki uporablja sanitarno vodo. Splošno gledano je poraba elektrike pri toplotni črpalki za sanitarno vodo zelo majhna, predvsem, če gre za napravo z najvišjim standardom energijske učinkovitosti. Toplotne črpalke z nizko porabo elektrike vam nudimo tudi v podjetju Atlas Trading d.o.o. Na voljo so toplotne črpalke zrak voda, katerih poraba elektrike vas bo pozitivno presenetila. 

 

 

Toplotna črpalka za sanitarno vodo in poraba elektrike z uporabo črpalke

Toplotna črpalka za sanitarno vodo zaradi energijske učinkovitosti omogoča majhno porabo elektrike in s tem tudi prihranek do 70% stroškov pri ogrevanju sanitarne vode. Enako velja tudi za porabo elektrike pri uporabi toplotne črpalke voda voda, kar je tudi razlog, da se v zadnjih nekaj letih vse več ljudi odloča za ogrevanje z uporabo toplotne črpalke. Če želite tudi vi poskrbeti za majhno porabo elektrike z uporabo toplotne črpalke za sanitarno vodo, nas obiščite v podjetju Atlas Trading d.o.o.