17. september 2018

Mitsubishi Ecodan – energetsko varčna in tiha toplotna črpalka

Toplotna črpalka Mitsubishi Ecodan je vgrajena že v številnih stanovanjskih objektih po celotni Sloveniji. Toplotne črpalke Ecodan so po svojem izjemno učinkovitem in varčnem delovanju v samem svetovnem vrhu med toplotnimi črpalkami. Med prednostmi, ki jih prinaša toplotna črpalka Mitsubishi Ecodan, je predvsem visoka ogrevalna moč pri zelo nizkih zunanjih temperaturah – še zlasti s tehnologijo Zubadan, ki zagotavlja neprekinjeno in zanesljivo ogrevanje tudi do -28°C zunanje temperature in visoka učinkovitost ogrevanja A++. Poleg Zubadan zunanje enote lahko pri toplotni črpalki Ecodan izberete tudi zunanjo enoto Ecodan z delovanjem do -20°C zunanje temperature. Primerne so za uporabo v varčnih oziroma nizkoenergijskih hišah s talnim ogrevanjem, neodvisno od regije v Sloveniji.

 

Mitsubishi Ecodan vs. Zubadan

 

Mitsubishi – Ecodan vs Zubadan

Toplotna črpalka Ecodan Mitsubishi Electric je toplotna črpalka z invertersko tehnologijo v kombinaciji z dvema različnima tipoma notranjih enot – kompaktna notranja enota z integriranim 200l hranilnikom sanitarne vode in kompaktna notranja enota brez bojlerja. Ecodan je energetsko varčen in varen za okolje, saj ima vgrajen zelo učinkovit sistem toplotnih črpalk, ki s pomočjo električne energije zajema toplotno iz zraka. Opremljen je s sodobno invertersko tehnologijo in omogoča zelo natančno nadziranje ciljne temperature, ki zagotavlja udobno ogrevanje. Notranja enota "vse v enem" zavzema malo prostora, instalacija je enostavna. Energetska varčnost, izjemno udobje ogrevanja in enostavna instalacija so lastnosti, zaradi katerih je ogrevalni sistem Ecodan v središču pozornosti.


Pri zunanji enoti Zubdan pa gre predvsem za preverjeno tehnologijo, ki je sedaj še izboljšana z novo avtomatiko in kompresorji. Prav tako enoto Zubadan odlikuje nizka poraba energije, visoko grelno število COP, nezmanjšana ogrevalna moč delovanja pri zunanji temperaturi -15°C s temperaturo ogrevalne vode 55°C ter delovanje pri ekstremno nizkih temperaturah, pri kateri je spodnja temperaturna meja območja delovanja do -28°C zunanje temperature.


Zaradi nizke šumnosti lahko zunanjo enoto namestimo tudi v zelo gosto naseljena področja, saj je nemoteča za okolico, notranjo enoto pa lahko po svojih željah namestimo kjerkoli v bivalnem prostoru.

 

Mitsubishi Ecodan s tehnologijo Zubadan – zelo učinkovit sistem

Najbolj bistven podatek je pa, da toplotne črpalke Ecodan s tehnologijo Zubadan že več let dokazujejo, da sistem deluje enostavno, nemoteno in predvsem zagotavlja velik prihranek stroškov v primerjavi s sistemi na fosilna goriva. Toplotna črpalka Mitsubishi Ecodan zrak voda predstavlja idealno rešitev ogrevanja za novogradnje ali zamenjavo obstoječega ogrevanja na kurilno olje, utekočinjen naftni plin ali elektriko. Nudijo ogrevanje za talno ali radiatorsko napeljavo in sanitarno vodo. Sodobni sistemi z inverter kompresorjem poskrbijo za zelo učinkovit prenos toplote iz zunanjega zraka v notranjo enoto, s posebno tehnologijo Flash injection pa omogočajo ogrevanje do -28°C zunanje temperature (Zubadan).

 

Toplotna črpalka Mitsubishi Ecodan zagotavlja nizke stroške obratovanja, dolgo življensko dobo in popolno udobje. Nič več skrbi z nabavo energentov, le veselje ob občutno manjših stroških za ogrevanje.

 

toplotna črpalka mitsubishi ecodan (cenik)

 

Enostavna in prijazna uporaba toplotne črpalke Mitsubishi Ecodan

Ogrevanje s toplotno črpalko je z vidika energenta in izkoristka energije eno izmed najčistejših. Hkrati takšen tip ogrevalnega sistema zagotavlja najvišjo raven udobja v uporabniškem smislu. Z MELCloud aplikacijo lahko toplotno črpalko upravljamo tudi na daljavo s pomočjo pametnega telefona, tabličnega ali osebnega računalnika.


S pravilno izbiro sistema je uporabniku zagotovljena dovoljšna kapaciteta moči in temperatura obtočne vode v vseh zunanjih temperaturnih okoliščinah. Tehnologija Zubadan se je z analizo povratnih informacij trga izkazala kot idealna rešitev pri radiatorskem ogrevanju in velikih površinah talnega ogrevanja, tehnologija Ecodan pa kot odličen nizkotemperaturni vir, primeren za izolacijsko boljše zgradbe. Enostavnost uporabe in možnosti preciznih nastavitev toplotne črpalke Mitsubishi sta na voljo z uporabo osnovnega upravljalnika in opcijskega WI-FI vmesnika.

 

Mitsubishi Ecodan – cenik priča o ugodni ceni toplotne črpalke zrak voda

Ker je cena za toplotno črpalko zrak voda tako ugodna, ne preseneča, da je ravno ta vrsta toplotne črpalke najbolj priljubljena. Kot vir toplote toplotna črpalka zrak voda izkorišča zunanji zrak, pa tudi notranjega, saj je energija tudi v hladnem zraku. Zrak je neizčrpen vir energije in je na voljo povsod, zato so toplotne črpalke zrak voda med najbolj ekološkimi in varčnimi viri pridobivanja toplote. Obenem pa toplotna črpalka zrak voda omogoča enostavno in poceni vzdrževanje. Pri ceniku Ecodana je potrebno upoštevati tudi učinkovitost pri uporabi toplotne črpalke za ogrevanje sanitarne vode, saj ima nameščen grelnik vode. Ogreje lahko tudi do 1400 litrov vode na dan. Izkoristek električne energije je zelo visok, zato je ogrevanje s toplotno črpalko izredno učinkovito.


Toplotna črpalka zrak voda lahko poleg toplote zunanjega zraka izkorišča tudi toploto notranjega zraka. Najprimernejše mesto za izkoriščanje toplote notranjega zraka je običajno klet, kjer vzdržujemo stalno temperaturo, in sicer približno tri stopinje Celzija. Drugo najprimernejše mesto, ki omogoča toplotni črpalki izkoriščanje notranjega zraka, pa je podstrešje, kjer temperatura zraka načeloma ne pade pod ničlo.

V podjetju Orca so vam na voljo toplotne črpalke Mitsubishi, ki so navdušile že številne uporabnike. Zunanje enote Zubadan zagotavljajo učinkovito delovanje toplotne črpalke Mitsubishi Ecodan tudi v najbolj ekstremnih vremenskih pogojih. Njena cena pa vas bo zagotovo navdušila tako kot že številne naše stranke.