14. januar 2016

Ogrevanje na toplotno črpalko Coolwex je ekonomičen vir ogrevanja in hlajenja

Toplotna črpalka Coolwex je enostavna in varčna, saj omogoča ogrevanje sanitarne vode s takojšnjimi prihranki. Enostavna zamenjava obstoječega bojlerja vam že prvo leto prinese velik prihranek. Poleg tega ogrevanje na toplotno črpalko temelji na sodobnih tehnoloških rešitvah zaradi česar deluje tišje in ima daljšo življenjsko dobo kot drugi načini ogrevanja.

 


Ogrevanje s sanitarnimi toplotnimi črpalkamiSanitarne toplotne črpalke prinašajo prihranek

V našem podjetju Hilman lahko izbirate med možnostjo nakupa stenske sanitarne toplotne črpalke Coolwex in Mitsubishi različnih modelov in velikosti. Coolwex Exclusive MONO denimo je črpalka s samostojno notranjo enoto brez bojlerja oziroma zalogovnika sanitarne vode. Coolwex Exlusive mono XL je črpalka za večje uporabnike z zunanjo enoto in grelno močjo do 23 kW. Coolwex Exclusive DUO pa notranja enota z integriranim 200 ali 300 litrskim vakuumsko emajliranim zalogovnikom sanitarne vode. Izbirate lahko različne modele sanitarne toplotne črpalke Coolwex za različne potrebe vašega gospodinjstva.

 


Toplotna črpalka Coolwex je prava izbira

Ogrevanje s to toplotno črpalko vam prinaša tudi do trikratno znižanje stroškov ogrevanja sanitarne vode, kar omogočata elektronskiekspanzijski ventil in rotacijski kompresor z višjo grelno močjo in višjim grelnim številom. Prihranek pri ogrevanju na toplotno črpalko za radiatorsko ogrevanje pa je še višji zaradi subvencije eko sklada, ki jo dobite ob nakupu stenske sanitarne toplotne črpalke.
Ni pa toplotna črpalka Coolwex za radiatorsko ogrevanje edini način ogrevanja, ki vam ga omogočamo v podjetju Hilman. Odločite se lahko tudi za:

  • solarne kolektorje in sisteme,
  • talno in stensko ogrevanje,
  • radiatorsko ogrevanje,
  • kotlovnice,
  • biomaso in
  • geosonde.

 

Kljub temu pa toplotna črpalka Coolwex glede porabe energije in stroškov spada v sam vrh varčnih izbir ogrevanja. Na toplotno črpalko se vedno pogosteje ogreva v zadnjem času, ko se bolj zavedamo pomembnosti ekologije in varovanja okolja. Če si torej želite sodobnega načina ogrevanja s prihrankom energije, se odločite za izbiro sanitarne toplotne črpalke.
V podjetju Hilman vam je poleg tega na voljo tudi montaža klimatske naprave ter vrsta strojnih in elektro inštalacij, ki so potrebne pri obnovi ali gradnji vsakega novega doma.