04. maj 2017

tesnilna masa za vodoTesnila za hidravliko za manjše izgube


Tesnila za hidravliko pripomorejo pri zmanjševanju izgub tekočine v hidravličnih delih ter poskrbijo za boljši izkoristek hidravličnih naprav. Začeten strošek se tako hitro obrestuje, predlagamo pa, da izberete kvalitetna in trpežna tesnila za hidravliko, saj si boste s tem dolgotrajno optimizirali stroške. Pri nakupu moramo paziti na primerne dimenzije ter tudi na oznake (npr. tesnila DN 80¸ tesnila DN 40, tesnila za Kamlock spojke), saj lahko napačna izbira pomeni slabo tesnjenje.
V kolikor tesnila za hidravliko niso dovolj, se priporočata tudi tesnilna masa za vodo ter tesnilni trak za vodo.


Vrste tesnil za hidravliko


Na trgu obstaja več vrst tesnil za hidravliko, v glavnem pa se delijo na:

  • posnemala, ki so del glave cilindra in preprečujejo umazaniji, da bi prišla v notranjost cilindra;
  • batna tesnila za hidravliko se nahajajo v batu ter tesnijo cilinder z notranje strani;
  • tesnila batnic omogočajo tesnjenje batnice med gibanjem in preprečijo tekočini, da bi iztekla;
  • vodilni obroči vodijo batnico ali bat in preprečujejo poškodbe tesnila in železa med delovanjem. Odporni so na pritisk in zmanjšujejo trenje;
  • statična tesnila za hidravliko mirujejo, tako da so obremenjena samo glede na tlak, ne pa tudi na gibanje;
  • V-obroči varujejo notranjost batnic pred prahom, umazanijo, mastjo itd.;
  • O-tesnila in podporni obroči se nahajajo na zunanji strani glave cilindra in imajo dvojno funkcijo – preprečijo dostop umazanije v notranjost ter iztek tekočine.


Med nekatera ostala tesnila za hidravliko spadajo še rotacijska tesnila, tesnila prirobnic, silikonska tesnila, vitonska tesnila, teflonska tesnila, temperaturna tesnila, tesnila za visoke tlake tesnila za različne medije in hitrosti ter druga. Če ste v dvomih, katero tesnilo, tesnilna masa za vodo ali tesnilni trak je za vaše potrebe najprimernejši, se lahko posvetujete s strokovnjaki v podjetju S3C.


Tesnila za hidravlikoTesnilna masa za vodo kot ščit pred uhajanjem tekočine


Tesnilna masa za vodo ter tesnilni trak se uporabljata kot dodatna zaščita pred uhajanjem tekočine. Tesnilna masa za vodo se dobro oprime kovine ter je odporna na vodo, olje in bencin, zato je zelo uporaben material v hidravliki, ob tesnjenju pa se uporablja tudi za popravilo puščanj in za zapolnitev razpok. Ne teče, hitro se suši ter zagotavlja visoko končno trdnost in kvaliteto.
V podjetju S3C vam ponujamo veliko število tesnil za hidravliko različnih dimenzij, tesnilnih mas za vodo in tesnilnih trakov po ugodni ceni, pa tudi druge izdelke, kot so hitre spojke za zrak ter brezšivne in šivne cevi, ki bodo pomenili rešitev za vsako situacijo. Preverite ponudbo na naši spletni strani ali nas kontaktirajte. Z veseljem vam bomo pomagali in vam svetovali!