16. september 2015

Talne ploščice za balkon, kopalnico, garažo in druge prostore

Talne ploščiceV salonu Kersan vas pričakuje bogata ponudba raznovrstnih talnih ploščic

Talne ploščice so idealna rešitev za vse prostore, kjer imamo opravka z veliko vode, vlage in umazanije. Omogočajo nam namreč enostavno čiščenje, saj jih preprosto obrišemo z mokro krpo in čistilom. Talne ploščice so običajno tudi trdnejše od stenskih, saj morajo prenesti večjo obrabo. Po njih namreč ves čas hodimo, včasih pa nam tudi pade kakšen težji predmet in takrat je njihova trdnost na preizkušnji.

Podjetje Kersan d.o.o. vam nudi zares pestro paleto raznolikih vzorcev, barv in oblik talnih ploščic, zato smo prepričani, da bo vsaj kakšen model tudi po vašem okusu. Nudimo vam talne ploščice tako za notranje kot tudi zunanje prostore (ploščice za balkone, terase, verande, bazene…). Zunanje talne ploščice so za razliko od notranjih bolj odporne na neugodne vremenske razmere, kot so zmrzal, sneg, dež ali močna sončna svetloba.

 

Ploščice za balkon

Ploščice za balkon morata odlikovati vsaj dve lastnosti: trpežnost in nezdrsnost. V primeru dežja ali snega bi namreč lahko v nasprotnem primeru prišlo do padcev in poškodb. Ploščice za balkon so izpostavljene mrazu in vročini, torej vremenskim ekstremom, zato je priporočljivo, da izberete kvalitetne ploščice za balkon z dolgo življenjsko dobo. Ploščice, ki jih uporabljamo za balkone, se odlično obnesejo tudi kot ploščice za garažo, saj so obremenitve in zahtevane lastnosti precej podobne.

 

Polaganje ploščic v kopalnic

Pri polaganju ploščic v kopalnici je pomembno, da najprej okvirno izračunamo, koliko ploščic bomo potrebovali. Svetujemo vam, da naročite približno 10% večjo količino od predvidene zaradi odpada, ki nastane pri rezanju ploščic, prav tako pa boste lahko zamenjali posamezno ploščico, če se vam katera razbije oz. poči. Polaganje ploščic v kopalnici lahko opravite v lastni režiji, lahko pa tudi najamete mojstra. Vsekakor vam svetujemo, da je polaganje ploščic v kopalnici opravljeno previdno in o navodilih proizvajalca. Polaganje ploščic v kopalnici običajno zahteva rezanje (okoli vtičnic, tuš kabin, umivalnikov), zaključimo pa ga s fugiranjem. 

 

Več o različnih vrstah talnih ploščic