Tadej Tasič: predelava avta na plin je modra odločitev in naložba v prihodnost

06. marec 2017

Tadej Tasič ima s predelavo avta na plin dolgoletne izkušnje in bogato znanjeTadej Tasič plineks

 

Strokovno ekipo v podjetju Plineks vodi dr. Tadej Tasič, ki je na področju predelave avta na plin dejaven že vrsto let. Svoje znanje in veščine pa ves čas tudi nadgrajuje z novimi. Na primer, leta 2013 je uspešno zaključil strokovno usposabljanje na temo Standardi kakovosti, notranje presoje in ugotavljanje skladnosti ter usposabljanje na temo Sistem vodenja kakovosti v skladu z zahtevami standarda ISO 9001 in ISO TS 16949. Dve leti kasneje se je dr. Tadej Tasič udeležil izobraževanja Standardna znanja za nadzornike po tematskih sklopih, ki jih določata Ministrstvo za gospodarski razvoji n tehnologijo Republike Slovenij in Združenje nadzornikov Slovenije.


Podjetje Plineks je tudi pooblaščeno s strani podjetja Landi Renzo SPA iz Italije, da lahko vgrajuje, servisira in distribuira njihov avtoplinski sistem. Hkrati je podjetje Landi Renzo tudi potrdilo, da se je dr. Tadej Tasič udeležil usposabljanja za vgradnjo plinskega sistema Landi Renzo.

 

Predelava avta na plin prinaša varčno, varno in okolju prijazno vožnjo

 

Kot pravi dr. Tadej Tasič prinaša predelava avtomobila na avtoplin številne prednosti. Glavna je zagotovo varčna vožnja, saj je avtoplin v primerjavi z bencinom tudi za polovico nižji. Predelava avta na plin ni radikalna operacija, saj ne gre za poseg v sam motor, ampak dela potekajo ob motorju. Najpogostejše mesto vgradnje rezervoarja za plin je prostor za rezervno kolo. Ker je rezervoar izdelan iz močnejšega materiala kot tisti za bencin, lahko zdrži velike pritiske in je zato tudi bolj varen. Prav tako ni bojazni, da bi ostali brez goriva, saj lahko tedaj, ko plina zmanjka, enostavno preklopite na bencinski sistem in nemoteno peljete naprej.

 

Cena predelave avta na plin odvisna od sistema

 

Cena predelave avta na plin je ugodna in se povprečno giblje med 900 in 1500 evri. Različna cena predelave avta na plin je posledica različnih sistemov, ki jih vgrajujemo. Investicija vgradnje avtoplina pa se povprečno povrne že po 20 tisoč prevoženih kilometrih, saj predelava avta na cenejši plin prinaša do 40 odstotkov cenejšo vožnjo.

 

Želite zmanjšati mesečni strošek za nakup goriva? Avto na plin predstavlja modro odločitev. In, kot pravi dr. Tadej Tasič, naložbo v prihodnost.