19. marec 2018

Stroj za peskanje (komora), ki delo opravi hitro in kakovostno

Stroj za peskanje je izjemno uporaben. Osnovna naloga stroja za peskanje, ki je praktično nepogrešljiv v delavnicah, je odstranjevanje različnih nečistoč s površin. Tako stroj za peskanje (komora) pripravi materiale na nanos zaščitnih sredstev. Stroj za peskanje poskrbi, da se pokrivni material bolje oprime, kar pri kovinah pomeni tudi večjo odpornost na rjo po peskanju.


Kdaj pride v poštev uporaba komore oziroma stroja za peskanje?

S komoro (strojem) za peskanje torej najpogosteje odstranjujemo nečistoče s površin. Poleg tega je stroj za peskanje primeren tudi za odstranjevanje starih premazov, korozije ipd., stroj oziroma komora za peskanje pa se uporablja tudi za doseganje dekorativnih učinkov. Poleg kovinske in gradbene industrije je stroj za peskanje zelo priročen tudi v farmacevtski in podobnih industrijah, kjer je pomembno zagotavljanje optimalne čistoče površin. Običajno se stroj oziroma komora za peskanje uporablja predvsem pri kovinah, vendar pa je omenjeni stroj primeren tudi za druge materiale, npr. za les, plastiko in steklo. Medij za izvedbo postopka je pri stroju za peskanje najpogosteje pesek, keramični ali kremenčev. Pri komori oziroma stroju za peskanje pa je možna tudi uporaba drugih medijev (jeklene kroglice, soda ali bakrova žica).

 

komora za peskanje in barvanje


Sodobna komora za peskanje poskrbi za odlične rezultate

Da bi bilo peskanje kakovostno, obenem pa hitro, je potrebna tehnološko dovršena, sodobno zasnovana komora za peskanje. Ločujemo med različnimi vrstami komor oziroma strojev za peskanje. Ena izmed možnosti je npr. komora oziroma stroj za peskanje po injektorskem postopku. Tovrstni stroj za peskanje temelji na podtlaku v peskalni šobi, ki nato potegne peskalno sredstvo iz peskalnika in ga potisne skozi šobo. Za še učinkovitejšo rešitev velja stroj oziroma komora za tlačno peskanje, ki omogoča zelo natančno odmerjanje peskalnega sredstva. Omenimo pa lahko še komoro oziroma stroj za peskanje po turbinskem principu, ki je sicer najdražja možnost, saj je turbinski stroj za peskanje tudi najbolj energetsko potraten. Odločitev za najustreznejši postopek oziroma stroj je seveda vaša, vsekakor pa je smiselno upoštevati mnenje strokovnjakov, saj bodo tako rezultati najboljši. Poleg različnih principov delovanja strojev oziroma komor je mogoče izbirati tudi med različnimi stopnjami intenzivnosti: Sa 1, Sa 2, Sa 2 1/2 m ali Sa 3. Pri intenzivnosti komore oziroma stroja Sa 1 gre za zgolj površinsko, hitro peskanje. Najvišja stopnja intenzivnosti (Sa 3) pa pomeni, da komora oziroma stroj za peskanje s površine odstrani popolnoma vse nečistoče. Izbira najustreznejše vrste stroja za peskanje oziroma vrste postopka in intenzivnosti peskanja je odvisna predvsem od tega, kakšno je stanje površine (kako močno je poškodovana).


Konkurenčne cene za peskanje in barvanje (Ljubljana z okolico)

V podjetju Skitti (Izlake pri Ljubljani), družinskem podjetju z dolgo tradicijo, se lahko pohvalimo z uporabo najsodobnejših komor oziroma strojev za peskanje – in barvanje. Pogosto sta peskanje in barvanje postopka, ki sta neločljivo povezana. Mnogokrat je namreč peskanje neposredna priprava na barvanje površine. Če pred barvanjem z ustreznim strojem oziroma komoro za peskanje s površin ne odstranimo nečistoč, ostankov prejšnjih barv, rje ipd., oprijem nove barve ne bo najboljši. Kakovostne komore in stroji, ki so nam na voljo v podjetju Skitti pri Ljubljani, v kombinaciji z bogatimi izkušnjami poskrbijo za profesionalno peskanje in barvanje. Ljubljana ni daleč od našega podjetja v Izlakah, kar pomeni, da se nahajamo tudi na zelo ugodni lokaciji. Če torej potrebujete peskanje in barvanje v Ljubljani s širšo okolico z uporabo najsodobnejših strojev, smo prava izbira. Odlikujejo nas kratki roki, strokovnost in sodobna tehnologija (stroji, komore idr.), navsezadnje pa tudi konkurenčne cene, kar seveda velja tudi za peskanje in barvanje. V Izlakah pri Ljubljani nas lahko tudi obiščete, za vprašanja, povezana z možnostmi, ki jih ponujajo naša komora oziroma stroj za peskanje in druge naprave, ter cenami, pa smo na voljo tudi po telefonu/e-pošti. Naša komora za peskanje sicer meri 1000x600x600.

 

stroj za peskanje Ljubljana


Dodatne storitve in stroji: ekscentrična stiskalnica idr.

Ugodna cena in kakovost vas čakata tudi pri drugih ključavničarskih postopkih, ki jih z modernimi stroji izvajamo nedaleč od Ljubljane. Peskanje in barvanje namreč nista edini storitvi, ki ju ponujamo v okolici Ljubljane. V naši delavnici najdete tudi druge komore in stroje: npr. za preoblikovanje pločevine, kot je ekscentrična stiskalnica. Tudi pri ekscentrični stiskalnici je cena postopka ugodna. Ekscentrična stiskalnica nam omogoča, da ravne plošče preoblikujemo v t. i. krožnike in jih pripravimo na drugi korak stiskanja. Za stiskanje na ekscentrični stiskalnici so primerne plošče različnih debelin in trakovi iz pločevine. Vas zanima stiskanje pločevine, ki ga izvede kakovostna ekscentrična stiskalnica? Cena preoblikovanja na ekscentrični stiskalnici se določi na podlagi velikosti in zahtevnosti naročila. Vabimo vas, da čim prej stopite v stik z nami, in posredovali vam bomo natančnejšo ceno storitve. Poleg ekscentrične stiskalnice boste pri nas seveda našli tudi hidravlično, tu pa so še stroji za laserski razrez kovin, stroji za varjenje in struženje, stroji za krivljenje in mnogi drugi stroji, ki jih odlikuje izjemna tehnološka dovršenost. Vsi stroji omogočajo tako serijsko kot unikatno proizvodnjo. Upoštevamo zahteve posameznega naročnika in jih z veseljem uresničimo, pri čemer so nam seveda v veliko pomoč sodobni stroji. Vabljeni!