Stroj in komora za kakvostno in ugodno peskanje kovin in ostalih materialov

17. julij 2017

Stroj za peskanje poskrbi za najboljšo protikorozijsko zaščito

 

Tako stroj kot komora za peskanje predstavljata eno nepogrešljivih naprav vsake delavnice. Peskanje je tehnološki postopek, kjer stroj za peskanje s pomočjo abrazivnega materiala s površine očisti nečistoče, rjo ali nanose barve. S peskanjem se površina očisti ter hkrati postane hrapava, kar predstavlja osnovo za nanašanje zaščitnih sredstev. Hrapavost površine je odvisna od materialov, ki se uporabljajo v procesu peskanja.Na tako očiščeno kovino se zaščitna sredstva odlično oprimejo, zato je kovina dlje zaščitena pred napadom rje.
Peskanje se uporablja za čiščenje različnih površin, kot so razne jeklene konstrukcije, cevovodi, šasije, profili, pločevina itd. Najpogosteje se kot medij za peskanje uporablja pesek (kremenčev ali keramični), lahko pa tudi kakšen drug material, na primer bakrova žlindra, jeklene kroglice ali soda.

peskanje Skittipeskanje ugodno

Stroj za peskanje – različni principi delovanja

 

Glede na način peskanja poznamo stroje z različnimi principi delovanja: injektorsko, tlačno, turbinsko, vlažno in s suhim ledom. Stroj za injektorsko peskanje deluje tako, da ustvari podtlak v peskalni šobi, ki vleče peskalno sredstvo iz zbiralnika v pištolo. Pritisk v sami pištoli potisne pesek skozi šobo in na ta način ustvari injektorski curek s katerim peskamo.
Stroj za tlačno peskanje deluje na nekoliko drugačen princip, zato je tudi bolj učinkovit od injektorskega. Pri tem načinu lahko natančno odmerjamo peskalno sredstvo, ki je v tlačni posodi pod pritiskom in tako nadziramo dinamiko mešanice zraka in peska skozi šobo na predmet peskanja.
Stroj za turbinsko peskanje pa deluje tako, da naprava za odmerjanje peskalnega medija sprošča medij v center turbine, ki zaradi rotacije pesek “izstreli” z veliko hitrostjo, ko ta zapusti rob lopatice. Gre za energetsko najbolj potratno peskanje, cena peskanja pa je bistveno višja od prejšnjih dveh tehnik.

 

Stroj in komora poskrbita za kakovostno in ugodno peskanje

 

Naše podjetje ima v lasti najsodobnejše stroje, ki olajšajo ključavničarska dela. Poleg stroja za peskanje je na voljo tudi komora za peskanje železa 1000x600x600, ki opravi kakovostno, natančno, predvsem pa ugodno peskanje. Odlikujejo nas hiter reakcijski čas in lastna dobava izdelkov, ki so narejeni hitro in kakovostno. Naš cilj je poskrbeti za najboljšo možno zaščito površin, izdelkom podaljšati življenjsko dobo ter poskrbeti za lepši videz končnega izdelka.
Stopite v stik z nami in si s pomočjo komore za peskanje zagotovite najcenejše peskanje in barvanje kovin ter ostalih materialov.
Vabljeni.