Zobni aparat zvezdice lahko izberete v različnih zanimivih barvah

03. januar 2018

Zobni aparat ureja položaj zob v ustih, medčeljustne odnose in razvoj obraza. Pri nas uporabljamo za zdravljenje različne vrste aparatov kot so fiksni oziroma stalni, nevidni in lingualni. Najpogosteje uporabljan je stalni zobni aparat zvezdice, ki ima takšno ime zaradi svoje oblike. Stalni aparat zvezdice je sestavljen iz kovinskih ali prozornih keramičnih nosilcev in žičnega loka. Deluje tako, da med nosilce vpnemo žični lok, ki s silo premika zobe na njihov optimalen položaj. Čeljustna kost je prožna in se lahko preoblikuje zato lahko z zvezdicami spreminjamo položaj zob. Stalni aparat zvezdice se uporablja zaradi več razlogov. Ob nepravilnem žvečenju hrane pride do večje obrabe zob zaradi neenakomernih pritiskov. Zaradi tega nastajajo trajne poškodbe in nagnjenost, kar privede do izgube zoba. Stalni aparat zvezdice postavi zobe v pravilni odnos s čemer je zagotovljeno ravnovesje za celotni žvečni sistem. Če so zobje pravilno postavljeni, je njihovo čiščenje in nitkanje lažje in učinkovitejše. V primeru, da je postavitev takšna, da tvori veliko skritih kotičkov, se v njih zadržujejo ostanki hrane, ki povzročajo obloge. Te so glavni razlog za razvoj kariesa in vnetja dlesni, ki dolgoročno privedejo do paradontoze. Ko se z nošenjem stalnega aparata zvezdice zobje postavijo v pravilni položaj, se obe čeljusti med seboj poravnata kar omogoča opravljanje njihove funkcije pri najmanjši obrabi. S tem zaščitimo zobe pred zgodnjimi protetičnimi posegi kot so posamični implantati ali delne in totalne proteze. Pravilna dentalna postavitev je estetsko privlačna, kar močno vpliva na samopodobo in odnos okolice do vas, izboljšana je tudi sama izgovorjava besed.

 

Zobni aparat zvezdice


Beli zobni aparat zvezdice je najpogostejša izbira odraslih pacientov

Stalni zobni aparatStalni aparat zvezdice lahko izberete v različnih barvah. Največkrat se pacienti odločijo za stalni beli zobni aparat zvezdice. Nosilci in žični lok so bele barve zato niso tako opazni kot so bili včasih opazni nosilci in lok v kovinski barvi. Odločite se lahko tudi za barvni zobni aparat v živih barvah. Stalni aparat zvezdice v živih vpadljivih barvah najpogosteje izberejo otroci. Odrasli pa velikokrat izberejo stalni aparat zvezdice, ki so prozorne in zato najmanj opazne. Čas nošenja določi ortodont, ki ves čas spremlja stanje in napredek. Nošenje stalnega aparata lahko traja nekaj mesecev ali več let, odvisno od obsega in vrste potrebne korekcije.


Stalne zobne aparate najdete na našem ceniku po ugodnih cenah

V našem centru za celostno zobozdravstvo nudimo zelo veliko dentalnih storitev, med njimi tudi kvalitetne in napredne ortodontske storitve. Upamo trditi, da imamo za vse ortodontske težave ustrezne vrste aparatov. Cenik zobnih aparatov dobite v našem centru, kjer vam bo prijazno osebje odgovorilo na vsa vaša vprašanja.