03. avgust 2018

Namizni računalniki HP – izberite rabljenega iz poslovne linije

Namizni računalnik je nepogrešljiv pripomoček na različnih področjih. Uporabljamo ga kot učni pripomoček in kot sredstvo za opravljanje svojega dela na delovnem mestu. V tem primeru je namesto prenosnega bolje izbrati namizni računalnik, ki je v primerjavi s prenosnimi precej bolj zmogljiv. Dejstvo je, da so te naprave postale nepogrešljiv pripomoček pri delu in del našega vsakdana, zato bi vsakdo moral poznati vsaj osnove uporabe namiznega računalnika. Žal pa sčasoma zaradi staranja naprava deluje vse počasneje, zastaja ali celo popolnoma zmrzne. Načeloma je napravo potrebno zamenjati vsakih 5 let, saj si tako zagotovimo najbolj optimalno delovanje. Pred nakupom pričnemo razmišljati o izbiri proizvajalca – HP, Dell, Lenovo in drugi, le redki posamezniki pa se zavedajo, da omenjeni proizvajalci proizvajajo dve liniji naprav – poslovno in široko-potrošno. Razlika med obema je predvsem v različnih kakovostnih razredih in cenah, saj je cilj proizvajalca ugajanje čim bolj širokemu krogu ljudi. Tudi namizni računalniki HP se proizvajajo tako v namene poslovne rabe, kot tudi v široko-potrošne namene. Seveda pa je oprema iz poslovne linije bistveno dražja in si je praktično ne moremo privoščiti (na trgovskih policah je ne najdemo), saj je namenjena zahtevnejši uporabnikom, ki namizne računalnike vsakodnevno intenzivno uporabljajo. Takšna oprema je bistveno višje kakovosti kot široko-potrošna, zato je tudi precej bolj draga. Njena velika prednost pa je daljša življenjska doba, o kateri priča zelo nizek odstotek reklamacij. Poslovni namizni računalnik ima ogromno prednosti, a ker običajnemu uporabniku ni dosegljiv, se je razvila obnova rabljenih namiznih naprav iz poslovne linije. Kaj pa to pomeni za uporabnika? Dostopno ceno precej bolj zmogljivega namiznega računalnika in celo prihranek pri nakupu – prihranek znaša med 200 in 470 €. Uporabnik si tako zagotovi višjo kakovost in daljšo življenjsko dobo namiznega računalnika HP, pri tem pa lahko izbira med različnimi (močnimi) procesorji, tudi med i7 in i5. Največji ponudnik rabljene PC opreme na slovenskem trgu je podjetje BBT iz Trzina, ki se ukvarja s spletno prodajo računalnikov.

 

računalniki i7

 

Zakaj kupiti rabljen namizni računalnik HP?

Glede na zelo dostopno ceno novih namiznih računalnikov HP za široko-potrošno proizvodnjo (cene se gibljejo med 350 – 600 €) bi se marsikdo vprašal, zakaj sploh kupiti rabljeno napravo. Vprašanje je sicer smiselno, vendar pa odgovor nanj potrjuje, da se takšen nakup zares splača. Naprave iz široko-potrošne proizvodnje so že v osnovi manj kvalitetne in jih dobimo za praktično isto ceno kot obnovljen namizni računalnik, ki je kljub temu, da je rabljen, bistveno bolj zmogljiv in kvaliteten, ima pa tudi daljšo življenjsko dobo. Široko-potrošnjo zaznamuje zelo visok odstotek reklamacij. Žal je menjava namiznega računalnika za mnoge zelo visok strošek, vendar to pomeni, da je odločitev o nakupu zares vredna premisleka. Obnova predstavlja najboljšo poslovno prakso na področju rabljenih poslovnih namiznih in prenosnih računalnikov HP in drugih, zato vemo, da je za opravila, ki jih vsakodnevno opravljamo v pisarni, dovolj zmogljiva in hitra vsaka obnovljena naprava, ki je bila proizvedena v poslovne namene. Tako je uporabniku zagotovljeno optimalno delovanje vsaj 4 – 6 let od dneva nakupa, čeprav je naprava že v osnovi stara 2 – 3 leta. Se strinjate, da gre za zelo pazljivo ravnanje z denarjem?

 

 

Tudi pri nakupu rabljenega namiznega računalnika nam je zagotovljena garancija

Še ena prednost pri nakupu rabljene naprave – poleg velikega prihranka in zelo dolge življenjske dobe si zagotovimo še garancijo, ki traja 6 do 12 mesecev oziroma odvisno od tipa opreme. Zagotovljen nam je tudi hitro odziven, temeljit in cenovno ugoden servis, ki v pičlih 48 urah reši kar 95% težav, ki se pojavijo. Vsi namizni HP računalniki iz spletne prodaje nam omogočajo izbiro med različnimi procesorji – i5 in i7, poskrbljeno pa je tudi za 100% varen nakup, saj je uporabniku zagotovljena možnost vračila v roku 15 dni od dneva nakupa. Poudariti je potrebno še, da je oprema izključno iz poslovne linije, naprave so fizično odlično ohranjene, očiščene, pregledane in testirane.

 

spletna prodaja računalnikov

 

 

Namizni računalniki HP za vse, ki bi radi malo boljše

Sedaj poznamo razliko med poslovnimi namiznimi računalniki HP in tistimi, ki jih lahko kupimo na trgovskih policah. V podjetju BBT vam nudimo veliko izbiro različnih artiklov, na zalogi je vedno več kot 1.000 kosov, kupljeno napravo pa lahko uporabnik odnese takoj. Pred izvedbo nakupa vam omogočamo ogled opreme, pri čemer poskrbimo tudi za pomoč in svetovanje. Smo pošteni, odkriti in povemo resnico, vedno svetujemo korektno in nikoli v škodo stranke. Zaupajo nam večja podjetja, med drugim tudi dostavno podjetje GLS, večje slovensko industrijsko podjetje Domel, Radio Ognjišče in Narodni muzej Slovenije. Pred nakupom ne pozabite - osnovna razlika je v kakovosti uporabljenih materialov in sestavnih elementov. Oprema široke potrošnje je privlačna na pogled, za resno delo, ko smo za računalnikom dalj časa, pa ni primerna. V spletni prodaji si lahko ogledate ponudbo namiznih računalnikov HP, za vsa ostala vprašanja pa nas brezskrbno kontaktirajte. Z vami smo že 15 let!