12. februar 2019

Sončna elektrarna za vikend zagotavlja lastno oskrbo z elektriko

Sončna elektrarna za vikend je v zadnjem času v velikem vzponu, saj si vse več ljudi želi biti samooskrbnih na vseh področjih, zato tudi elektrika ni nobena izjema. Sončna elektrarna za vikend za samooskrbo z elektriko zagotavlja dovolj veliko količino elektrike, ki jo potrebujete za bivanje, seveda ob regulirani porabi. Za delovanje izkorišča sončne žarke, obnovljiv vir iz okolice, ki jih solarni moduli pretvorijo v električno energijo. Uredba sončne elektrarne za samooskrbo navaja, da je nazivna moč sončne elektrarne navzgor omejena z 11 kW, postavi pa jo lahko vsak, ki je lastnik stavbe. Sončna elektrarna na objektu lahko stoji na fasadi ali strehi stavbe, ki se bo oskrbovala z elektriko, v nasprotnem je potrebno gradbeno dovoljenje, ki poveča stroške.

 

Sončna elektrarna za vikend v Sloveniji

 

Sončna elektrarna za vikend s solarnimi moduli različnih proizvajalcev

V našem podjetju smo specializirani za gradnjo sončnih elektrarn od največjih sončnih elektrarn v Slovenijo do manjših sončnih elektrarn za vikend, ki zagotavljajo samooskrbo z elektriko za vas in vašo družino. Sončne elektrarne lahko postavimo na ključ, kar pomeni, da uredimo vso potrebno dokumentacijo, izvedemo dela in jo lahko takoj začnete uporabljati, lahko pa vam dobavimo samo material, ki ga potrebujete in se sami lotite postavitve. V podjetju uporabljamo razsmernike in optimizatorje Solar Edge ali pa mikro inverterje slovenskega proizvajalca Letrika Sol, ki so v skladu s Pravilnikom o tehničnih zahtevah naprav za samooskrbo z elektriko s pomočjo obnovljivih virov. Zagotavljamo kakovostne solarne module od slovenskega proizvajalca Bisol serije Premium mono do vodilnih svetovnih proizvajalcev kot sta Luxor Solar ali Trina Solar.

 

Sončna elektrarna za vikend – pred priklučitvijo potrebujemo soglasje

Sončno elektrarno za vikend, ki bo služila samooskrbi z elektriko lahko postavi vsak odjemalec, ki ima manjšo priključno moč od 41 kW, obenem pa mora biti tudi lastnik merilnega mesta v tisti stavbi, ki se bo samooskrbovala z elektriko. Pomembno je vedeti, da moramo pred priklučitvijo imeti soglasje, ki ga dobimo pri distribucijskem operaterju. Sončna elektrarna na objektu je lahko postavljena zgolj na fasado ali streho, v ostalih primerih pa boste potrebovali gradbeno dovoljenje, kar pomeni, da se bodo vaši stroški močno povečali.

 

nazivna moč in uredba sončne elektrarne

 

Uredba sončne elektrarne – presežek elektrike vrniti dobavitelju

V uredbi sončne elektrarne je zapisano, da je največja dovoljena nazivna moč sončne elektrarne za samooskrbo 11 kW, obenem pa je nujno vedeti, da v kolikor proizvedete več elektrike od predpisanega morate višek vrniti dobavitelju brezplačno. Prepričani smo, da so sončne elektrarne prihodnost pridobivanja elektrike, zato vam predlagamo, da preberete uredbo sončne elektrarne ali pa nas kontaktirate z vprašanji in z veseljem vam bomo pomagali. Mi smo pravi naslov za največje sončne elektrarne v Sloveniji in za manjše sončne elektrarne za vikend.

 

Sončna elektrarna za vikend – hitro in poceni do električne energije

Sončna elektrarna za vikend je rešitev, ki vas bo navdušila. Za pridobivanje električne energije uporaba obnovljiv vir iz okolice – sončne žarke, ki nam zagotavljajo zadostno količino električne energije za bivanje. Solarne module, ki bodo ujeli sončne žarke in jih pretvorili, lahko postavimo na streho ali fasado stavbe, ki se bo oskrbovala z energijo, obenem pa je pomembno vedeti, da je največja nazivna moč takšnih elektrarn za samooskrbo 11 kW.