01. julij 2015

Sladice brez glutena

Ob bogati paleti barv in okusov sladic brez glutena boste pozabili na omejitve, ki vam jih postavlja celiakija

Torta brez glutenaGluten je rastlinska beljakovina, ki se nahaja v pšenici, ječmenu, piri, ovsu in rži. Za sladice se še posebej pogosto uporablja pšenična moka, ki deluje kot vezivo in daje testu določeno prožnost. Prav zaradi izjemno pogoste uporabe pšenične moke z glutenom je težko najdi sladico, ki ljudem s celiakijo ne bi povzročala težav. Za domačo pripravo sladic brez glutena lahko uporabimo moko brez glutena, kamor prištevamo ajdovo, amarantovo, čičerikino, koruzno, proseno, riževo, tapiokino moko ter nekatere druge vrste moke in škroba. Nekatere vrste moke brez glutena so v trgovinah težje dostopne, spet druge imajo lahko zelo specifičen okus, ki ni primeren za pripravo določenih sladic. V kolikor bi si želeli pripraviti preverjeno okusne sladice s kar najmanj truda, se odločite za izdelke brez glutena iz spletne trgovine Peki.si. Nudimo vam mešanice za sladice brez glutena, narejene na osnovi riževe moke ter koruznega in krompirjevega škroba. Z uporabo predpripravljenih mešanic lahko pripravite torto brez glutena, brezglutenski biskvit, cupcakes (mini tortice), royal icing, kreme, makrone, dekorativno sladkorno čipko, sladkorne in modelirne mase in muffine brez glutena.

 

Najbolj klasična sladica brez glutena – torta brez glutena

Torta je zagotovo kraljica med sladicami, saj si brez nje težko zamislimo večje praznovanje ali slovesnost. Z izdelavo torte brez glutena bomo poskrbeli, da bodo lahko prav vsi, tudi tisti s preobčutljivostjo na gluten, uživali v slavnostnem sladkanju. Torta brez glutena je tako odlična rešitev za poroke, rojstne dneve, obletnice ali preprosto za razvajanje, ko si zaželimo nekaj sladkega. Mešanica za pripravo torte brez glutena vam je na voljo v različnih okusih. Zmešate jo z jajci in vodo po navodilih ter pečete 30 – 40 minut.

 

Muffini brez glutenaMuffini brez glutena – sladica brez glutena, ki je neverjetno preprosta, a zelo okusna

Muffini so prikupni majhni kolački, ki so še posebej priljubljeni v ZDA. Njihova priprava je že tako ali tako izredno enostavna, z uporabo predpripravljenih mešanic pa otročje lahka in hitra. Vse, kar potrebujete za pripravo slastnih muffinov brez glutena, so jajca, mešanica Rue Flambee iz spletne trgovine Peki.si, sončnično olje in nekaj več kot pol ure časa za peko. Muffine brez glutena lahko tako preprosto in hitro spečete tudi v primeru nenapovedanih obiskov. Želimo vam prijetno sladkanje z muffini brez glutena, kot tudi z drugimi okusnimi sladicami brez glutena iz naše bogate ponudbe.