26. januar 2016

Sladice brez glutena tudi za sladokusce z alergijo

Palačinke in torta brez glutenaLe malokdo se lahko upre sladkim, dišečim in sočnim sladicam, ki se priležejo po kosilu, ob kavi, ob slavnostnih priložnostih ali pa preprosto, ko si zaželimo nekaj dobrega. Sladice brez glutena se po okusu ne razlikujejo od običajnih sladic, saj nudijo enake kulinarične užitke, le da ob tem telesa ne obremenjuje nepotreben gluten. Odsotnost glutena v izdelkih brez glutena pa je seveda še posebej pomembna za ljudi z alergijami in kroničnimi boleznimi, kot je celiakija. Sladice brez glutena, pripravljene iz predpripravljenih mešanic, so zelo enostavne za uporabo. Običajno jih samo zmešamo z jajci in vodo, spečemo in že lahko uživamo v bogatem okusu sladic brez glutena. Jedi brez glutena so zelo raznolike, v spletni trgovini Peki.si pa smo se posvetili predvsem različnim pekovskim dodatkom za pripravo sladkih jedi – sladic brez glutena. S sladicami brez glutena lahko sedaj presenetite vaše goste z alergijami, seveda pa se lahko posladkate tudi sami.

 

 

Palačinke brez glutena

Med najbolj priljubljenimi sladicami brez glutena so prav gotovo palačinke brez glutena. Palačinke brez glutena lahko pripravite iz brezglutenske moke, kot je riževa, ajdova ali celo kokosova moka. Izberite jo po svojem okusu. Palačinke brez glutena bodo razveselile tako najmlajše kot tudi nekoliko starejše sladkosnedce. Pri pripravi palačink brez glutena je predvsem pomembno, da gluten nadomestimo z drugim vezivom, ki bo preprečevalo, da bi se palačinke razpustile.

 

 

Čokoladna torta brez glutena

Čokoladna torta je nepogrešljiva na marsikaterem praznovanju ali slovestnosti: ob rojstnih dnevih, obletnicah, porokah, birmah, diplomah in še bi lahko naštevali. Čokoladna torta brez glutena bo poskrbela, da se bodo lahko sladkali tudi alergiki, ljudje z razdraženim želodcem in vsi, ki se na lastno željo izogibajo uživanju glutena. Pripravite jo lahko iz mešanice Rue Flambee z okusom kakava, ki vam je na voljo v spletni trgovini Peki.si. Priprava čokoladne torte brez glutena še nikoli ni bila tako hitra in enostavna. Prepričani smo, da bo le malokdo, ki bo torto poskusil, ugotovil, da gre pravzaprav za čokoladno torto brez glutena, saj je njen okus zares poln, tekstura pa rahla, a sočna. Obiščite našo spletno trgovino Peki.si in si zagotovite vse potrebne sestavine za čokoladno torto brez glutena še danes.