19. april 2018

Sirotkine beljakovine v prahu kot odličen vir energije pred in po treningu!

Sirotkine beljakovine so najboljši vir proteinov! V svetu športne prehrane so izredno priljubljene, saj so odličen dodatek prehrani tako za rekreativne športnike, predvsem pa za vse fitnes navdušence, ki si želijo popolne postavi in izklesanega telesa. Sirotkine beljakovine v prahu so najboljša izbira za vse tiste, ki želite v čim krajšem času pridobiti mišično maso na zdrav način. Beljakovine so osnovni gradniki mišičnih tkiv in imajo pomembno vlogo pri izgradnji nove mišične mase in oblikovanju lepe postave, tako za moške, kot za ženske. Če želimo uspešno pridobivati mišice in imeti športno postavo, moramo poskrbeti za dovolj visok vnos beljakovin. THE Nutrition svojim uporabnikom ponuja široko izbiro proteinskih izdelkov, med njimi tudi sirotkine beljakovine v prahu. Čeprav je pomembno, da je naša hrana bogata s proteini vedno, tudi pred treningom, beljakovine kot vir energije priporočamo predvsem po treningu!


Sirotkine beljakovine v prahu – zakaj so tako pomembne?

Sirotkini proteini imajo veliko pozitivnih učinkov na naše telo in blagodejno vplivajo na zdravje in dobro počutje. Narejeni so s posebnimi postopki, ki omogočajo, da se ohranijo vse pozitivne lastnosti teh beljakovin. Sirotkine beljakovine se pridobivajo in kravjega mleka s posebnimi postopki, da dobimo kakovostne beljakovine v prahu, ki jih v zadnjem času ne uporabljajo samo športniki in rekreativci, temveč tudi posamezniki, ki se zavedajo koristnih učinkov sirotkinih beljakovin v prahu. Sirotkine beljakovine v prahu imajo veliko pozitivnih učinkov. Raziskave so pokazale, da so prav sirotkine beljakovine tiste, ki preprečujejo razgradnjo mišične mase oziroma pospešujejo proces regeneracije. Prav zato so tako priljubljene pri športnikih in rekreativcih. Njihova prednost je tudi v tem, da se hitro absorbirajo oziroma imajo hiter prehod v kri in so zato primerne za uživanje neposredno za po treningu. Zelo učinkovito preprečujejo katabolizem in pospešijo obnovo tkiv v telesu. Beljakovine so zelo pomembne tudi v vsakdanjem življenju, saj pomagajo k hitrejšem okrevanju in celjenju poškodb, beljakovine pa so pomembne tudi kot vir energije. Sirotkine beljakovine pripomorejo k hitrejšem hujšanju, pridobivanju mišične mase, nižajo slab holesterol itd. Preizkusite jih tudi vi!

Sirotkine beljakovine v prahu

 


Beljakovine po treningu – koliko beljakovin v prahu zaužiti?

Značilnost sirotkinih beljakovin je v tem, da se hitro absorbirajo in so zaradi te lastnosti zelo priporočljive, da jih zaužijemo neposredno po treningu. Zaradi hitre absorpcije je potrebno biti pozoren na količino sirotkinih beljakovin, saj je telo sposobno sintetizirati omejeno količino tako hitrih beljakovin. Ne glede na to, kateri izdelek iz naše ponudbe konzumirate, poskrbite, da se boste držali navodil za jemanje. Po treningu prihaja do večjega števila mikropoškodb mišic in posledično naše telo potrebuje več beljakovin za regeneracijo. V primeru, da želimo v fitnesu povečati mišično maso, je dodaten vnos beljakovin še bolj pomemben. Neposredno po treningu je potrebno izbrati izdelek, ki vsebuje lahko prebavljive vire beljakovin s čim hitrejšo absorpcijo, in odlične za to so sirotkine beljakovine. Za dobre rezultate vam priporočamo jemanje beljakovin v prahu po treningu, saj beljakovine hitro prehajajo v kri. Za hitrejši napredek si pomagajte s pravo izbiro prehranskih dopolnil, ki jih lahko najdete v naši spletni trgovini ali v eni izmed THE Nutrition trgovin v Sloveniji.


Ali je potrebno jemanje beljakovin v prahu pred treningom?

Naše telo za normalno delovanje potrebuje beljakovine. Če je v telesu premajhna količina zaužitih beljakovin, telo za osnovne funkcije in potrebe začne prebavljati lastne beljakovine, ki pa se v največji meri nahajajo v skeletnem mišičju. Če želimo, ne le, da naše telo ne zboli od premajhne količine zaužitih beljakovin, ampak je naš cilj tudi povečanje mišične mase, je torej absolutno ključnega pomena, da povečamo vnos beljakovin. Jemanje beljakovin pred treningom se v splošnem ne priporoča, bolj pomembno je, da beljakovine zaužijemo neposredno po končanem treningu. Pri tem pa je pomembno, da vemo, koliko beljakovin približno potrebujemo za dobre rezultate. Mnenja glede količine zaužitih sirotkinih beljakovin so različna. V povprečju se količina giblje okrog 2–3 g na kg telesne teže. Ta količina gotovo ne bo imela negativnih stranskih učinkov predoziranja pri zdravih posameznikih. Ker pa smo ljudje med seboj različni, je najbolje, da vsak zase ugotovi, kaj njegovemu telesu najbolj ustreza.


Sirotkine beljakovine kot odlično dopolnilo k uravnoteženi prehrani

Danes je tempo življenja hiter in velikokrat nam čas ne dopušča, da bi si pripravili uravnotežene in zdrave obroke. Predvsem zelo težko zadostimo potrebam po beljakovinah. Prav zato so beljakovinski napitki oziroma sirotkine beljakovine v prahu kot prehransko dopolnilo idealna rešitev, saj lahko v le nekaj minutah svojemu telesu zagotovite kakovostne aminokisline, ki pospešujejo metabolizem in ne spodbujajo izločanja inzulina. Beljakovine kot dodatek prehrani pa našemu telesu omogočajo regeneracijo in mišično mast ter so odličen vir energije. Več o naši ponudbi sirotkinih beljakovin in ostalih izdelkih lahko izveste na naši spletni strani, kjer lahko v spletni trgovini opravite nakup hitro in enostavno. Za nasvete o jemanju in izbiri proteinov pred in po treningu lahko vprašate tudi naše zaposlene, na voljo pa vam je tudi forum, kjer si naši uporabniki izmenjujejo mnenja in dajejo predloge.

 

Beljakovine v prahu kot vir energije