04. julij 2018

Senzor gibanja za luči – varnostni ukrep po ugodni ceni

Senzor gibanja predstavlja zelo pomemben in učinkovit varnostni ukrep, ki je uporabniku dostopen že po zelo ugodni ceni. Njegova naloga je zaznavanje sprememb gibanja v okolici, informacije pa nato posreduje na alarmno centralo, kjer je prejeti signal obdelan, nato pa je sprožen alarm. Senzor gibanja za luči poskrbi, da se v stanovanju počutimo povsem varni. Zahvaljujoč inovativnim rešitvam na področju varnostnih sistemov lahko danes poiščemo brezžični senzor gibanja za luči, izdelan po naši meri in sicer po najboljši ceni. Naprave je povsem enostavno priklopiti, omogočajo pa nam tudi sodoben način upravljanja – preko mobilnega telefona. V sodobnem času število nepridipravov iz leta v leto narašča in če smo lahko še pred nekaj leti vrata povsem brezskrbno puščali odklenjena, danes tega ne moremo več početi, saj nikoli ne vemo, kdo preži na naš dom. Sistemi so uporabni tako v domovih, kot tudi v poslovnih objektih, ki so pogosto tarča vloma. Z namenom preprečevanja vdora v notranjost je potrebno poskrbeti za dober protivlomni sistem s senzorji gibanja, ki bodo neželenim obiskovalcem preprečili vstop v notranjost objekta. Zelo pogosto uporabljeni so infrardeči senzorji gibanja za luči (zaznavanje spremembe temperature v prostoru), zato so povsem klasična izbira. Za razliko od njih pa radarski gibanje zaznavajo skozi tanke in trdne materiale (možnost montaže v strop itd.). Praktični so tako z tehničnega, kot tudi z estetskega in varnostnega vidika. Še posebej praktični pa so tisti, ki poleg infrardečih elementov vsebujejo še mikrovalovne. Namenjeni so zahtevnejšim aplikacijam, ki zahtevajo večjo zanesljivost delovanja. Medtem ko infrardeči senzor gibanja zazna spremembo temperature, mikrovalovni zazna vstop objekta v polje varovanja. Alarm se sproži v primeru prekrivanja senzorja gibanja, ne glede na to, ali je sistem vključen ali ne. Ta funkcija je primerna zlasti v javnih prostorih, nakupovalnih centrih in bankah, pa tudi v prostorih s kaminom, v kurilnici in neogrevani garaži (sprememba temperature ne bo po nepotrebnem vklopila alarma). Večja pozornost pri izbiri pravega je potrebna v primeru hišnih ljubljenčkov – psi in mačke lahko v nekaterih primerih s premikanjem prav tako sprožijo alarm.

 

Senzor gibanja ugodno

 

Ali je vgradnja senzorjev gibanja zahtevna?

O tem je najbolje premisliti že pri novogradnjah oziroma pri adaptacijah prostorov, saj je lahko strošek vgradnje bistveno nižji, če se cev za kable pripravijo že med samo gradnjo. Kljub temu pa tudi v drugem primeru vgradnja senzorja gibanja za luči ni nemogoča, predvsem, če jo bomo prepustili izkušenemu monterju. Obstajajo tudi brezžične rešitve, ki so sicer vrhunske, a so te nekoliko dražje od klasičnih rešitev. DSC-jev brezžični sistem Alexor je edini na svetovnem trgu, pri katerem so vsi elementi brezžični, kljub temu pa je sistem izredno zanesljiv. S senzorji gibanja običajno zaščitimo vstope v objekt in prostore, ki povezujejo posamezne etaže. Vsak objekt je nekoliko specifičen, zato splošnega pravila pri vgradnji ni. Na podlagi tlorisa, želja stranke in obstoječe ali predvidene opreme v prostorih je enostavno določiti natančne pozicije, primerne za vgradnjo senzorja gibanja za luči. Stranka si najbolj zanesljivo ponudbo pridobi šele po ogledu objekta ali po pogovoru na podlagi tlorisa objekta, pri čemer lahko izrazi svoja pričakovanja in zahteve. Tako je mogoče karseda hitro najti najboljšo oziroma najustreznejšo rešitev.

 

Kaj pa obvestilo ob sprožitvi alarmnega sistema?

V primeru uporabe senzorja gibanja (kadar je prisotna telefonska linija), sistem uporabnika pokliče na telefon, kadar pa ni telefonske linije, je edina možnost vgradnja dodatnega pozivnika, ki signal prenaša preko GSM omrežja. Vklop, izklop in pregled stanja sistema na daljavo preko interneta nam omogoča modul TL150, ki je kompatibilen s centralami serije NewPower. Prijazen web vmesnik nam omogoča vklop in izklop sistema oziroma posameznega podsistema ter pregled vseh senzorjev gibanja v objektu. Vklop alarmne naprave za hišo na daljavo pa je možen tudi preko aplikacije za pametne telefone z Android operacijskim sistemom. Dejstvo je, da se z uporabo senzorja gibanja za luči ne le počutimo varni, temveč tudi smo varni.

 

Senzor gibanja 360 cena

 

Uporaba tudi takrat, kadar smo doma

Senzorji gibanja so lahko vključeni kadar smo doma. Vsaka protivlomna centrala DSC nam omogoča kar 2 načina delovanja znotraj sistema oziroma podsistema. Imenujeta se dnevni in nočni režim – v dnevnem so vključeni vsi senzorji sistema, v nočnem režimu pa so vključeni le tisti, ki jih ponoči ne uporabljamo (oz. področja, kjer se ponoči ne gibamo, področja, ki bi jih radi zavarovali). Preden izberemo ustrezno opremo za naš dom, moramo biti pozorni na številne dejavnike, ki vplivajo na učinkovitost delovanja sistema. V podjetju Mobicom d.o.o. že več kot 20 let s strokovnim znanjem, kakovostnimi storitvami in vrhunskimi izdelki, skrbimo za naše stranke na področju tehničnega varovanja. V preteklih letih delovanja smo, tudi preko partnerjev, ki jih lahko najdete v vseh večjih slovenskih mestih, opremili na tisoče objektov. Z veseljem bomo pred nepridipravi zaščitili tudi vas. Pri nas najdete vrhunske senzorje gibanja za luči in druge, s katerimi bo vaš dom zares varen.