08. marec 2018

samorazlivni epoksi tlaki za zunaj

Epoksi tlaki so se prvotno razvili iz industrijskih epoksi tlakov, ki veljajo za najbolj trpežne tlake, saj so izredno odporni na visoke temperature, kemikalije ter tako trajni. Industrijski tlaki se še vedno zelo pogosto uporabljajo v poslovnih prostorih, kot so proizvodne hale, skladišča ter podobni, servisni prostori. Samorazlivni epoksi tlaki pa so vse bolj popularni tudi kot dekorativni tlaki v stanovanjih, hišah in celo pisarnah. Estetske komponente se pri vseh samorazlivnih epoksi tlakih ne da doseči zato je izjemnega pomena naš izbor po tehtnemu premisleku in pogovoru s strokovnjakom za epoksi tlake. Pri epoksi tlakih je pomembno, da izberemo tak epoksi tlak, ki bo ne samo prilagojen talnemu gretju ampak bo dodatno prevlečen z zaključnim premazom iz poliuretana, ki ga ščiti pred nastankom brazd in zagotavlja enakomeren lesk skozi leta uporabe. Epoksi tlaki so primerni tako za notranje površine, kot zunanje kot so garaže, terase, balkoni in druge površine.

 

samorazlivni epoksi tlaki

 

Samorazlivni epoksi tlak – kaj je to

Sanjate o samorazlivnem epoksi tlaku, ker ste ga videli v najnovejši reviji za arhitekturne rešitve in opremo pa ne veste točno iz česa je sestavljen in po kakšnem postopku se ga nanaša? V večini primerov so epoksi tlaki sestavljeni iz nizkovizkoznega epoksidnega veziva ter sintetičnega polnila, včasih pa tudi iz epoksi smole ter kremenovega polnila. Če se epoksi tlaki uporabljajo za zunaj, kot na primer na terasi, se podlaga lahko dodatno zaščiti s premazom iz epoksidnih smol, da jo okrepimo na način, da je zaščitena pred škodljivimi posledicami vlage in vremenskimi vplivi.

 

Epoksi tlaki – zaščitni namen samorazlivnih podov

Epoksi tlaki imajo zaščitno funkcijo, saj ščitijo podlago pred mehanskimi vplivi, kemikalijami, uv-sevanjem in drugimi agresivnimi dražljaji iz okolja. Preden položimo epoksi tlak za zunaj ali znotraj, moramo tla ustrezno pripraviti, izravnati in zbrusiti, nato nanesemo osnovni premaz ter šele na to epoksi premaz. Zadnja faza v izdelavi samorazlivnega epoksi tlaka pa je zaključni sloj, ki je obenem tudi zaščitni. Prav pri zunanjih površinah je zelo pomembno, da je zadnja plast iz poliuretanskih spojin, saj le na tak način zagotovimo dolgo obstojnost tudi v spremenljivih vremenskih razmerah. Poliuretanske spojine so, kadar želimo epoksi tlak tudi zunaj, neobčutljive na nihanja temperature zato se uporabljajo tudi pri talnem gretju. Posebnost teh tlakov je tudi ta, da so veliko bolj enostavni za morebitna popravila pa tudi odporni na vzdrževalna dela in čiščenje – veliko bolj kot klasični tlaki ali keramične ploščice pa so enostavni za razne dodatne posege saj površine pri tem ni potrebno razbijati, kot je v navadi, na primer pri keramičnih ploščicah pa tudi drugih materialih.

 

premaz za epoksi tlak

 

Epoksi za terase

Zaradi relativne neobčutljivosti na temperaturne spremembe se epoksi tlaki uporabljajo tudi za terase. Pomembno je tudi razumeti, da večja, ko je obremenitev samorazlivnega epoksi tlaka, večjo debelino moramo uporabiti pri sami izdelavi epoksi tlaka za zunaj zato je dobro, da razne morebitne obremenitve v naprej predvidimo in zaupamo strokovnjaku za epoksi za terase. Ker bomo v tla gledali kar nekaj let, je še posebno pomembno, da izberemo epoksi tlak, ki bo kvalitetno pripravljen, načrtovan in položen, da bo rezultat res takšen kot si ga želimo in to več let.

 

Specialisti za samorazlivne epoksi tlake

V podjetju Habat se že več let ukvarjamo z izdelavo, pripravo in vzdrževanjem epoksi tlakov za privatne ali službene prostore zato vam bomo radi svetovali. Ponašamo se s številnimi certifikati o usposobljenosti za pripravo in polaganje epoksi tlakov, pri čemer smo si v štiridesetih letih delovanja pridobili številne zadovoljne stranke, ki se vedno znova odločajo za naše storitve ter nam zaupajo. V kolikor imate kakršen koli pomislek glede izdelave epoksi tlaka, vam bomo z veseljem svetovali ter vas pripeljali do sanjske talne površine, ki bo trajna, trpežna in privlačna na pogled. Ne odlašajte, zagotovite si najboljšo storitev pri polaganju epoksi tlaka primernega za talno gretje. Obiščite nas na sedežu podjetja v Trzinu ali nas pokličite po telefonu in informacija, ki jo iščete bo razblinila vse vaše dvome. Izkušnje, znanje in najboljša storitev po dostopni ceni so naša vodila!