18. september 2018

Samooskrba z električno energijo je sedanjost in prihodnost

Samooskrba z električno energijo zagotavlja lastnikom popolno svoboda pri elektriki, saj lahko s kakovostnimi sončnimi elektrarnami proizvedete toliko energije, kot je potrebujete za delovanje vašega objekta. Živimo v času, ko se vse bolj zavedamo pomena okolja, v katerem živimo in našega življenja z naravo ter ekološkega bivanja. Samooskrba z elektriko je način, s katerim boste izkoriščali največji obnovljiv vir v našem okolju – sonce in tako na brezplačen način prišli do vaše elektrike na okolju prijazen način. Začetna investicija je nekoliko večja, a prepričani smo, da boste nad našimi sončnimi elektrarnami navdušeni. Podjetje Sol navitas vam zagotavlja postavitev sončnih elektrarn za samooskrbo po celotni Sloveniji, lahko vam jo postavimo na ključ, kar pomeni, da jo lahko začnete uporabljati takoj, saj mi poskrbimo za vse, vključno z montažo in dokumentacijo, lahko pa vam priskrbimo materiale in jo postavite sami. Pred nakupom sončne elektrarne za samooskrbo je potrebno preveriti, da je v skladu z vsemi pravilniki in ali imate prostor za postavitev. Zaupajte našemu podjetju, saj smo eno najizkušenejših in usposobljenih na področju naprav za samooskrbe z električno energijo iz obnovljivih virov in prepričani smo, da boste zadovoljni tako z našim delom kot tudi našimi izdelki.

 

cena samooskrbe z elektriko

 

Samooskrba z električno energijo – solarni moduli

V bližnji preteklosti smo živeli v času fosilnih goriv, v zadnjih letih pa se vse bolj usmerjamo nazaj k naravi in ohranjanju okolja v katerem živimo, a tega ne bi bilo brez modernizacije na vseh področjih. Slovenija je zelena država s prebivalci, ki veliko hodijo v naravo, obenem pa skrbijo za ekološki vidi, zato ni presenetljivo, da se vse več ljudi odloča za samooskrbo z električno energijo, kjer je seveda to mogoče. V našem podjetju zagotavljamo samooskrbo z elektriko s postavitvijo sončnih elektrarn z razsmerniki in optimizatorji Solar Edge ali pa s mikro inverterji, ki so produkt slovenskeg proizvajalca Letrika Sol. Ne glede na odločitev vam zagotavljamo, da so tako razsmerniki kot mikro inverterji v skladu s Pravilnikom o tehničnih zahtevah naprav za samooskrbo z električno energijo iz obnovljivih virov energije in prepričani smo, da vas bodo naši izdelki navdušili. Nudimo vam solarne oz. fotonapetnostne module slovenskega proizvajalca Bisol serije Premium mono, ki zagotavlja da bodo sončni žarki uspešno pretvorjeni v električno energijo, na voljo pa so tudi drugi moduli priznanih svetovnih proizvajalcev. Izbira je vaša, mi pa vam bomo postavili vašo lastno manjšo sončno elektrarno, s katero boste na enostaven način lahko sami skrbeli za vašo elektriko.

 

Samooskrba z električno energijo – module postavimo na fasado ali streho

V kolikor si želite samooskrbe z električno energijo vam lahko elektrarno oz. solarne module postavimo na streho ali fasado stavbe, ki bo skrbela za samooskrbovanje, v kolikor seveda imate prostor. Tako boste na najlažji in najboljši način izkoristili sončne žarke, ki jih bo elektrarna pretvorila v električno energijo. V kolikor nimate prostora na strehi ali fasadi, oz. si bi želeli postavitev nekje drugje, je seveda možno, a elektrarna potrebuje gradbeno dovoljenje, kar pa seveda pomeni precej višjo ceno. Po postavitvi mora sončna elektrarna v vsakem trenutku omogočati izklop iz distribucijskega omrežja zaradi preprečitve električnega udara, obenem pa mora biti v napravi zagotovljena mala napetost (ELV), ki je največ 50 V izmenične napetosti oziroma največ 120 enosmerne napetosti. Seveda je začetna investaicija nekoliko večja, čeprav nudimo ugodne cene naprav za samooskrbo z elektriko, a verjemite nam, da se potem stroški znatno zmanjšajo, saj uporabljate sonce – obnovljiv vir iz okolja, ki nič ne stane, obenem pa skrbite tudi za okolje v katerem živite. Za pritrjevanje modulov na streho imamo lastno aluminijasto nosilno konstrukcijo Sol Alu, ki jo lahko postavimo na vse vrste kritin, z njo pa smo z lastnim znanjem postavili že več kot 20 MW sončnih elektrarn v Sloveniji in ostalih evropskih država. Verjamemo, da je samooskrba z električno enegrijo prava rešitev tudi za vas.

 

naprave za samooskrbo z električno energijo

 

Samooskrba z elektriko do priključne moči 41 kW

Kdo lahko postavi sončno elektrarno? Pravzaprak vsak gospodinjski ali mali poslovni odjemalec, t.j. poslovni odjemalec s priključno močjo manjšo od 41 kW, ki mora biti seveda hkrati tudi lastnik merilnega mesta v stavbi, ki bo imela samoosrbo z elektriko. Pomembno je, da se pred priključitvijo naprave na notranjo nizkonapetnostno električno inštalacijo stavbe, pri distirbucijskem operatorju pridobi soglasje za priključitev, drugače naprave ne moremo postaviti. Za vse stvari, vključno z gradnjo in dokumentacijo seveda poskrbimo v našem podjetju. Lastnik naprave za samooskrbo z elektriko mora potem z dobaviteljem skleniti pogodbo o samooskrbi, kjer se oddana električna energija kompenzira s prevzeto električno energijo v letnem obračunskem obodbju. V kolikor mislite, da je samooskrba z električno energijo primerna tudi za vas, nas kontaktirajte in z veseljem vam bomo pomagali in vam odgovorili na vsa vprašanja, lahko pa nas obiščete tudi osebno. Podjetje Sol navitas je pravi naslov za samooskrbo z elektriko, saj nudi ugodno ceno in izjemno kakovost. Obiščite našo spletno stran in si oglejte naše sončne elektrarne za samooskrbo z električno energijo.