04. julij 2017

Ročni viličar in načini uporabe za ročni paletni viličar


Ročni viličarRočni viličar nam omogoča prevažanje palet na preprost način, zato ga pogosto poimenujemo kar ročni paletni viličar. Z njegovo pomočjo lahko palete prevažamo po skladišču, jih prestavimo na željeno mesto, ali pa jih razvozimo do tovornjaka. Ročni viličar je glavni pripomoček v vsakem skladišču, saj delavcu olajša delo, prihrani čas, poleg tega pa je tudi varen za uporabo. Obstaja tudi akumulatorski ročni viličar, ki ima lastni pogon in upravljalne gumbe na kontrolni plošči, ki je izdelana tako, da zmanjšuje možnost nastanka nesreč pri delu. Ročni paletni viličar pogosto poimenujemo tudi paletni voziček ali paletna črpalka, gre pa za pripomoček, namenjen dvigovanju palet in njihovemu premikanju. Najosnovnejša oblika so paletni priklopniki, ki so namenjeni premikanju tako lažjih kot tudi težjih palet po skladišču. Ročni paletni viličar mora ustrezati delu, ki ga opravljamo, saj mora biti dovolj zmogljiv, zato je pred nakupom priporočljiv pogovor s strokovnjakom na področju viličarjev.


Ročni paletni viličar in njegova uporaba v skladiščih


Ročni paletni viličar najpogosteje srečamo v maloprodajnih skladiščih in osebnih skladiščih, saj za večja skladišča potrebujemo bolj zmogljive viličarje. Ročni viličarji nam omogočajo dvig palet s pomočjo vilic, ki se nahajajo na sprednjem delu ročnega paletnega viličarja nad sprednjimi kolesi in nam omogoča dviganje tovora navzgor, z namenom nalaganja na tovornjake ali prelaganja palet. S pomočjo vilic ročnega paletnega viličarja tovor dvignemo dovolj visoko, da ga lahko premestimo na željeno mesto. Če uporabljamo akumulatorski ročni viličar, njegova hitrost nikakor ne sme preseči 6 km/h, obvezno pa morajo imeti varnostno rešetko nad dvižnim mehanizmom, saj tako povečamo varnost njegove uporabe na maksimum.

 

ročni viličarji s tehtnico


Ročni viličar in njegov nakup


Ročni viličar mora biti ustrezno izbran, zato se je pred nakupom pametno posvetovati s strokovnjakom na področju prodaje viličarjev. Pred nakupom ročnega viličarja lahko obiščete podjetje Vetis, v katerem se že 20-let ukvarjamo s prodajo viličarjev, tudi rabljenih, delov za viličarje in s servisom. Prijazni in izkušeni strokovnjaki vam bodo z veseljem svetovali o ustreznem ročnem viličarju, ki je na voljo v različnih variantah z različnimi nosilnostmi, na sprednjem delu pa so lahko opremljeni z enojnimi ali dvojnimi tovornimi tandemskimi kolesi. Ročni viličar je nepogrešljiv pripomoček v skladiščih, zato vam svetujemo nakup ročnega paletnega viličarja v našem podjetju, kjer vam je ročni viličar na voljo po ugodni ceni. Vabljeni v podjetje Vetis!