Recepti brez glutena za izvirno brezglutensko kosilo

12. februar 2020

Pri pripravi brezglutenskega kosila in drugih brezglutenskih obrokov moramo biti pozorni na to, da izbiramo sestavine, ki ne vsebujejo glutena. Izogniti se moramo pšenici, ovsu, rži in ječmenu, prav tako ne smemo uživati pire. Omenjene žitarice lahko deloma nadomestimo z ajdo ali koruzo, dan danes pa se v trgovinah dobijo številni nadomestni izdelki, ki glutena ne vsebujejo, po okusu pa so skoraj identični tistim z glutenom. Priprava brezglutenskih kosil, večerij ali celo sladic pa nam tako več ne bo povzročala pretiranih preglavic. Če se lotimo priprave brezglutenske sladice pa se je dobro zavedati, da bo pecivo, pripravljeno z brezglutensko moko nekoliko bolj zbito in krhko, zato mu lahko dodamo kakšno jajce več, če pa pečemo biskvitno pecivo, ga lahko po peki namočimo z mlekom ali kakavom.