Razlika med strešniki različnih proizvajalcev je velika

13. februar 2020

strešniki

 

Streha je tisti del hiše, ki se jo obnavlja načeloma vsakih 50 let. Si mislite ob tem obdobju, da tudi slučajno ne more biti tako dolgo, da je večinoma 30 let ali pa še kakšno leto manj, vmes pa je potrebnih tudi kar nekaj popravil? Ja, vmesna popravila in le 30 let za zamenjavo strešne kritine je možno za večino strešnikov, a če bi bili strešniki Gerard na vaši strehi, pa ste lahko kar 50 let brez vseh skrbi, lahko pa tudi še kaj več. To torej pomeni, da ti strešniki nudijo mir dolgo časa in da jih vsaka generacija v svoji dobi zamenja le 1×, ko je gospodar v svoji hiši. Seveda to pomeni tudi bistveno nižje stroške s strešniki, njihovim nakupom, vzdrževanjem in celotno prenovo, kar pa je zagotovo smiselno vzeti v zakup, če razmišljate o menjavi kritine.

 

Kako so lahko strešniki Gerard tako posebni?

Kot prvo se je treba zavedati, da gre za pločevinasto kritino, ki je pokrita s posebnim peskom, pravzaprav premazom in zato so ti strešniki tako lahko. Zato tudi letve lahko zdržijo toliko časa eno kritino, kar je največkrat težava pri tako starem ostrešju. Glede na to, da pločevino ščiti ta premaz, tudi ne pride to rjavenja, kar se pri klasični pločevinasti kritini hitro zgodi, glede na to, da pa je brez premaza, pa je tudi zelo hrupna ob dežju, česar strešniki Gerard ne povzročajo. Potem nikakor ne smemo tudi mimo lastnosti, da so ti strešniki odporni proti vsem neurjem, viharjem, orkanskem vetru, saj imajo poseben sistem pritrjevanja, hkrati pa so tudi tako trdni. To torej pomeni, da ste ob vseh vremenskih razmerah lahko brez skrbi, kar danes postaja že nujnost.

 

Kako pa se potem te strešniki namestijo?

Namestitev je povsem unikatna, zato vam nikakor ne svetujemo, da se strešniki namestijo s kar enim krovcem, ki niti ni opravil posebnega programa za usposabljanje za polaganje te kritine.