Radarski senzor gibanja, podometni in daljinski senzor gibanja

28. december 2017

Radarski senzor gibanja je sistem, ki omogoča prižig razsvetljave glede na premikanje teles ali predmetov. Uporaben je na zunanjih stopnicah, vrtu, pred garažo in povsod tam, kjer potrebujemo dodatno razsvetljavo. Poznamo podometne senzorje gibanja, ki so enostavni za montažo ter brezžične baterijske senzorje gibanja, ki pridejo prav vsepovsod kjer ni električne napeljave. Nekateri senzorji gibanja imajo daljinsko upravljanje za še lažje manevriranje. Ekipa Mobicom-a vam bo z veseljem pomagala pri izbiri radarskega senzorja gibanja!

 

daljinski baterijski senzor gibanja

 

Radarski senzor gibanja  – podometni in daljinski senzorji gibanja

Radarski senzor gibanja so sistemi, ki so namenjeni prižigu luči na podlagi zaznanega gibanja. Poznamo žične, podometne in baterijske senzorje gibanja takšne na daljinsko upravljanje pa tudi radijske senzorje gibanja. Radarski senzorji gibanja delujejo tako da pošiljajo radarske signale in se odzivajo na spremembe zaradi premikanja živega bitja ali predmeta. Podometni senzor gibanja je potrebno vgraditi v strop ali steno na način, da se usidra v površino. Nekateri radarski ali radijski senzorji gibanja imajo zaščito proti vlagi zato so primerni tudi da zunanje površine, medtem ko so drugi namenjeni izključno uporabi v notranjih prostorih. Poznamo senzorje gibanja, ki jih lahko upravljamo s pomočjo daljinskega upravljalnika, torej daljinske senzorje gibanja spet drugi te možnosti nimajo. Prav tako na tržišču obstajajo žični ter baterijski senzorji gibanja. V podjetju Mobicom smo pripravili številne radarske senzorje gibanja, primerne za različne načine osvetlitve. Večina radijskih senzorjev gibanja je izdelana na način, da so skoraj nevidne v prostoru, saj njihova oblika in tanka izdelava omogočata, da se zlijeta na dvignjenih površinah. Radarski senzorji gibanja so opremljeni s senzorji visokih frekvenc, ki zaznajo gibanje celo skozi steklo, les in druge materiale. Montaža podometnih senzorjev gibanja je izredno enostavna.

 

Radarski senzor gibanja Mobicom

 

Radarski senzor gibanja tudi brez elektrike – baterijski senzor gibanja

Želite radarski senzor gibanja namestiti na teraso ali vrt, kjer nimate elektrike? Nič lažjega – odločite se za baterijski senzor gibanja, ki deluje na baterije in osvetlite vaš vrt brez uporabe kablov. Odlična izbira so brezžične LED svetilke, ki se vklopijo glede na gibanje v okolici, svetlobo pa lahko usmerjate sami. V podjetju Mobicom vam bomo z veseljem svetovali pri izbiri pravega radarskega senzorja gibanja za vaš dom ali pisarno! Razpolagamo s tehničnimi skicami in navodili za montažo vseh podometnih senzorjev gibanja, ki jih najdete v naši spletni trgovini.