24. maj 2016

Ugodna prodaja kitar v spletni trgovini MUSIC MAX

Prodaja kitar v glasbeni trgovini MUSIC MAX zajema klasične, akustične in električne kitare. Razlika med klasično in akustično kitaro je predvsem v debelini vratu in strunah. Akustična kitara ima kovinske strune, ki so manj prijazne do prstov, pa tudi igranje na njih je težje. Zato je klasična kitara s strunami iz najlona odlična izbira za prvo kitaro.
V zadnjem času se je močno razširila tudi prodaja električnih kitar. V primerjavi z akustično kitaro ima električna kitara tanjši trup, saj so za zvok pomembni le magneti, ki so pritrjeni na zgornjo stran kitare.
Prodaja kitar vključuje tudi različne dodatke, kot so vlažilci zraka ter akordi in note za kitaro.

 

 

Prodaja kitar - vlažilci zraka za kitaro pomemben dodatek vsakega kitarista

Prodaja kitar in opreme za kitareVsak lesen instrument se s spremembo vlage spreminja. Pozimi zaradi ogrevanja in nizkih zunanjih temperatur vlaga v prostoru pogosto pade pod 30 ali 20%. Prenizka vlažnost zraka bo izsušila vašo kitaro, zaradi krčenja lesa se bodo pojavile razpoke na stranicah, ubiralki ter zvočni in hrbtni plošči. Prav tako prekomerna izsušitev lesa lahko povzroči nepovratne poškodbe vratu in kobilice. Previsoka vlaga v zraku pa bo povzročila nabrekanje lesa, kar lahko resno poškoduje katerikoli del kitare.
Rešitev predstavljajo vlažilci zraka za kitaro, ki jih položimo h kitari v torbo ali kovček. Vlažilci zraka za kitaro ohranjajo konstanto vlago inštrumenta, ki tako ostaja v enaki formi skozi celo leto.
V naši spletni trgovini se med dodatki za kitare nahajajo različni vlažilci zraka za kitaro. Če niste prepričani, kakšen vlažilec potrebujete, se obrnite na nas. Skupaj bomo našli pravo rešitev za vaš inštrument.

 

 

Prodaja kitar - akordi in note za kitaro pomembni za učenje

Danes je učenje kitare po zaslugi računalnika postalo dokaj enostavno, saj lahko na spletu najdete skoraj vse, kar potrebujete. Od notnih zapisov in tega, kakšni so prijemi za kitaro, do programov, ki vam predvajajo pesmi zvokovno ter slikovno. Note za kitaro so za glasbenika samoumevne, a za nekoga, ki se je igranja kitare šele začel učiti, pa so izredno težavne. A z malo vaje in vztrajnosti jih boste znali brati tudi vi.
Note za kitaro danes pogosto zamenjuje tablatura, posebna notna pisava, s pomočjo katere zapisujemo glasbo za kitaro.

Bi radi kupili kitaro? Zakaj ne bi obiskali spletne trgovine MUSIC MAX in preverili, kako poteka prodaja kitar pri nas. Ne pozabite, pri nas boste dobili tudi note za kitaro ter številne druge dodatke. Vabljeni.