Prodaja betonskih tlakovcev in robnikov za tlakovanje dvorišč, potk ipd.

27. avgust 2019

Tlakovci najrazličnejših oblik za tlakovanje dvorišča in drugih površin

Tlakovci so nekaj, s čimer se srečujemo na praktično vsakem koraku – in to povsem dobesedno. Prav tlakovci se namreč uporabljajo za urejanje številnih zunanjih površin, npr. za tlakovanje dvorišča, vrtnih potk, trgov, ulic itn. Betonski tlakovec je skorajda neuničljiv in ne zahteva posebne nege. Zadostuje že zelo osnovno vzdrževanje, kar je zagotovo eden najpomembnejših razlogov, zaradi katerih so tlakovci izjemno priljubljeni. Za povrh pa tlakovci omogočajo različne estetske rešitve, za kar poskrbi pestra izbira oblik in barv, ki so vam na voljo danes. Če denimo načrtujete tlakovanje dvorišča, se vam torej ne bo treba zadovoljiti z najbolj generičnimi tlakovci, ampak je lahko končna podoba površine mnogo bolj unikatna in po vašem okusu.

 

Betonski tlakovci in robniki

 

Betonski tlakovec primeren za pohodne in povozne površine

Betonski tlakovec ne pride v poštev le za površine, ki so namenjene predvsem pešcem oziroma hoji, ampak se hkrati pogosto uporablja tudi za povozne površine. Preden se odločite za nakup, seveda preverite, ali so tlakovci, ki ste jih izbrali, zares primerni za utrjevanje površin, ki so namenjene vozilom. Podatek, ki je tu pomemben, je nosilnost oz. največja dovoljena obremenitev pri posameznih tlakovcih. Upoštevajte vrsto vozil (ali bo šlo predvsem za avtomobile ali morda za težja vozila) in povprečno gostoto prometa, da boste lažje ugotovili, kako trpežen material potrebujete. Še posebej važno pa je, da vrsto obremenitve upoštevate pri izdelavi nosilnega sloja, za kar se običajno uporabi gramoz. Večja ko je pričakovana obremenitev, debelejši nosilni sloj se priporoča.

 

Prodaja tlakovcev za tlakovanje dvorišč ali večjih površin

Ena glavnih dejavnosti podjetja Cementni izdelki Jarc je prav prodaja tlakovcev. Naši tlakovci se lahko pohvalijo z nadpovprečno trdnostjo, saj pri proizvodnji sledimo izjemno strogim standardom kakovosti. Na koncu proizvodnega postopka pa poskrbimo še za ustrezna testiranja kvalitete, za kar imamo na voljo lastni laboratorij. Visoka trdnost v kombinaciji z zmrzlinsko odpornostjo omogoča vsestransko uporabnost izdelkov, ki se najpogosteje uporabljajo za tlakovanje dvorišča, atrijev in sprehajalnih stez ali pa dovoznih poti in drugih povoznih površin. Ne glede na to, ali imate v mislih tlakovanje dvorišča ali pa zahtevnejši in obsežnejši projekt, boste v naši ponudbi brez težav našli natanko tisto, kar potrebujete. Prodaja tlakovcev je dopolnjena še z mnogimi drugimi izdelki na osnovi cementa, kot so zidaki, kanalete za odvajanje meteornih voda, plošče (ki se prav tako uporabljajo za tlakovanje dvorišča in podobnih površin) ter korita, kamini in vodnjaki za urejanje dvorišča oziroma okolice vašega doma.

 

Izbirati je mogoče med tlakovci v številnih oblikah in barvah

Zagotovo boste navdušeni nad tem, kako raznolike možnosti združuje naša prodaja tlakovcev. Kupci izbirajo med najrazličnejšimi oblikami – od tistih najbolj klasičnih pa do nekoliko bolj posebnih oblik. Za tlakovanje dvorišča in druge namene uporabe  lahko denimo izberete niz treh kock različnih velikosti. Možna je rahlo opraskana površina z umetno okrušenimi robovi, kot je to značilno za betonski tlakovec Combo Antik, s čimer dosežemo zanimiv retro videz, ki nas spomni na stara meščanska dvorišča. Poleg tega so vam za tlakovanje dvorišč in drugih površin na voljo še različice v obliki šestkotnika ter črke H ali Y. Izbrana oblika pa je nato dobavljiva v več barvah – od sive in sivo-črne pa do rdeče in večbarvnih izvedb (npr. različica Mediteran ali Kamen kras). Možnih kombinacij je torej kar nekaj. Vzemite si čas in poiščite takšno, ki bo kot nalašč za vaše potrebe.

 

Tlakovci različnih barv in oblik

 

 

Poskrbite za pravilno polaganje betonskih robnikov in tlakovcev

Tlakovanje dvorišča nikakor ni tako preprosto opravilo, kot bi se naključnemu opazovalcu, ki se še nikoli ni lotil česa takega, morda zdelo na prvi pogled. Še toliko bolj pa to velja za tlakovanje večjih površin. Pomembno je torej, da za tlakovanje poskrbi nekdo, ki ima za sabo dovolj izkušenj s podobnimi projekti. Navodila, ki vsebujejo osnovne informacije o tem, kako rokovati s tlakovci in na kaj morate še posebej paziti pri delu, najdete na naši spletni strani. Zelo priporočljivo je, da se teren najprej ustrezno pripravi, še preden se začnejo nameščati tlakovci. To pomeni, da je treba za začetek poskrbeti za gramozni nosilni sloj ustrezne višine. Nato praviloma sledi drenažna folija, ki pomaga pri uravnavanju terena in pri tem, da bo celotna konstrukcija iz tlakovcev čim bolj stabilna.  Na koncu pa sledi še sloj zmrzlinsko obstojnega peska. Ko je podlaga pripravljena, pa pridejo seveda na vrsto še tlakovci (tu še enkrat opozarjamo, da si pred nameščanjem natančno preberite navodila), ki jih nazadnje utrdimo s pomočjo fugiranja in vibriranja z vibracijsko ploščo. Vse to bo pripomoglo k resnično optimalni življenjski dobi in zmanjšalo možnosti za zaplete po zaključku del. Na naši spletni strani vas obenem čakajo še napotki za polaganje betonskih robnikov, ki se pogosto kombinirajo s tlakovci in ki so prav tako del našega proizvodnega programa. Za polaganje robnikov se običajno odločimo tam, kjer želimo razmejiti materiale različnih tipov. Poleg tega pa je polaganje betonskih robnikov izredno praktična rešitev, če je treba premostiti manjšo višinsko razliko.