27. marec 2018

GRADNJA MAJHNIH ALI VELIKIH PRITLIČNIH MONTAŽNIH HIŠ JE CENOVNO UGODNA

Montažne hiše, ki jih gradimo v našem podjetju so lahko majhne, velike, pritlične ali etažne. Glede velikosti hiš nismo omejeni, prav tako nismo omejeni glede oblik. Nudimo veliko modelov tipskih montažnih objektov, ki so grajeni trajnostno. Zgradimo pa vam tudi pritlično ali etažno montažno hišo po meri. Gradnja naših majhnih ali velikih pritličnih hiš poteka v zaprtem prostoru, kjer je klima kontrolirana. Na celoten proces gradnje majhne pritlične hiše, vremenske razmere nimajo nobenega vpliva. Celoten postopek gradnje je izveden profesionalno in skladno s predpisanimi postopki, saj ga opravljajo naši delavci, ki so strokovnjaki na svojem področju. Iz tega razloga se v našem podjetju dosledno držimo dobavnih rokov, kar je pomembno za zadovoljstvo naših strank. V zaprtem prostoru se zgradi celotna konstrukcija pritlične montažne hiše s fasado, vgradi se tudi stavbno pohištvo. Vsi sklopi majhnih ali velikih pritličnih montažnih hiš morajo biti izdelani zelo natančno. Le tako se pri montaži pritlične montažne hiše vsi stiki ujemajo kar je pogoj za zagotavljanje lastnosti objekta. Montaža majhne ali velike pritlične montažne hiše na gradbišču, ki poteka pod strogim nadzorom strokovnjakov, se izvede v nekaj dneh. Takoj, ko je pritlična montažna hiša postavljena, se začnejo izvajati zaključna gradbena dela kar pomeni, da je pritlična montažna hiša med samo gradnjo zelo malo časa izpostavljena vremenskim vplivom.

 Pritlične montažne hiše Maros


Majhne pritlične montažne hiše so večinoma zgrajene iz visoko kvalitetnega lesa

Glavni gradbeni material, ki ga uporabljamo za gradnjo naših kvalitetnih pritličnih montažnih objektov je les. Večina lesa je iz domačih gozdov, saj se tako skrajšajo prevozne poti materiala, hkrati pa tako podpiramo domače gozdno gospodarstvo. Pri predelavi lesa se porabi zelo malo fosilnih goriv v primerjavi s predelavo drugih materialov. Zato z gradnjo pritličnih montažnih objektov občutno prispevamo k zmanjševanju toplogrednih emisij. V naše majhne ali velike pritlične montažne objekte standardno vgrajujemo leseno stavbno pohištvo. Lesena okna pripomorejo k večji energetski učinkovitosti majhnih in velikih pritličnih montažnih hiš.


Energetsko varčne majhne pritlične hiše so prijetne za bivanje in okolju prijazne

Majhne montažne hiše so energetsko zelo varčne. Les je odličen toplotni in zvočni izolator. Konstrukcija majhne pritlične montažne hiše je iz lesenih okvirjev, ki imajo stebre in prečke. Na konstrukcijo se namestijo mavčno kartonske, mavčno vlaknene ali lesene OSB plošče. Mavčne plošče so enostavne za uporabo, zdravju so neškodljive, ognjevarne, odporne na vlago in zvočno izolativne. Tudi lesene OSB plošče so ognjevarne in človeku prijazne, saj veziva, ki so uporabljena pri izdelavi OSB plošč ne vsebujejo formaldehida ali drugih zdravju škodljivih kemikalij. Med plošče namestimo toplotno in zvočno izolacijo, ki je lahko volna iz lesenih vlaken, mineralna volna, celuloza. Glavna lastnost mineralne volne je negorljivost. Ima odlične izolacijske lastnosti, zato se uporablja za izolacijo sten, tal, fasad in streh.


V primerjavi s klasično grajenimi hišami, so majhne pritlične montažne hiše zelo varne

Naše majhne in velike montažne hiše pa naj bodo pritlične ali etažne, so odporne na razne vremenske ujme, so varne pred potresi, so požarno varne, poplavno varne in so dobro zvočno izolativne. Majhne in velike atrijske montažne hiše imajo lahko leseno konstrukcijo. Zaradi tega so zelo stabilne in primerne za gradnjo tudi na področjih, ki imajo zmanjšano nosilnostjo tal. Čeprav je les naravni material, ki je gorljiv, pa je pravilno dimenzionirana lesena konstrukcija majhne ali velike pritlične montažne hiše, zelo požarno varna. Les ima zelo majhno toplotno prevodnost, kar pomeni, da ogleni počasi. Na mestih, kjer ogenj ne uniči lesa, ta ohrani svojo stabilnost zato ne povzroča pritiska na ostale dele konstrukcije atrijske ali etažne montažne hiše kar je največkrat vzrok porušitve. Lesena konstrukcija majhne ali velike atrijske montažne hiše je bolj požarno odporna kot konstrukcija objekta iz jekla in armiranega betona. Ko jeklo preseže določeno temperaturo, se njegove fizične lastnosti spremenijo. Območje plastičnosti, ki se začne nad 500°C pomeni, da jeklo izgubi svojo nosilnost, se deformira in popusti. Prednost lesenih konstrukcij majhnih in velikih lesenih montažnih hiš, ki rešuje življenja je tudi ta, da preden se poruši glasno poka, kar je neke vrste opozorilo pred zrušitvijo.

 Majhne montažne hiše cene


Pritlične montažne hiše gradimo na različnih terenih, ki zahtevajo različne gradnje

Majhne in velike pritlične montažne hiše gradimo po celi Sloveniji in po Evropi. Zelo veliko gradimo po večjih slovenskih mestih kot so Ljubljana, Maribor, Celje. Gradnja majhne ali velike atrijske hiše je zelo primerna za urbana mesta kot je Ljubljana. Še posebej je gradnja velike ali majhne atrijske montažne hiše primerna za mesto kot je Ljubljana, ker je gradnja hitra in zato dokaj nemoteča za druge prebivalce. Mesto kot je Ljubljana, ki je razprostrto na zelo veliki površini, ima različne sestave tal, zato je potrebno konstrukcijo oziroma način gradnje majhne ali velike atrijske montažne hiše prilagoditi razmeram. Gradnja na območju ljubljanskega barja zagotovo ne more biti popolnoma enaka gradnji atrijske montažne hiše v centru Ljubljane. Če vas zanima koliko stane montažna hiša, ki jo želite, vas vabimo, da nas obiščete v našem salonu v Ljubljani ali Mariboru, kjer vam bodo naši strokovnjaki odgovorili na vsa vaša vprašanja.