26. november 2019

Pristopna kontrola je sad večletnega truda

Podjetje Špica že trideset let išče rešitve, kako izboljšati poslovanje drugih podjetij. Uspešnost teh pa je odvisna od uspešnosti vsakega posameznega delavca, ki je zaposlen v njem. Določene naloge so rutinske in nezahtevne, a nujne. Ponudnik je iznašel učinkovitejši način za opravljanje takih opravil, ki so zamudna in kradejo dragocen čas. Ena od ključnih rešitev je pristopna kontrola, o kateri si lahko več preberete na njihovi spletni strani: https://www.spica.si/kontrola-pristopa. Je del sistema Time&Space, ki gradi bazo vseh zaposlenih. Delavci pri svojem delu uporabljajo kartice, ki jim med drugim zagotavljajo dostop. Njihova pristopna kontrola omogoča vodilnim nadzor nad tem, katera oseba sme na določeno mesto ob določenem času.

 

 

Pristopna kontrola je zanesljiva

Domiselna Špica je izdelala strojno in programsko opremo, imenovano pristopna kontrola, ki ali omogoča ali onemogoča dostop ali vstop. Določeni objekti ali prostori niso na voljo vsakomur, saj lahko vsebujejo nevarne snovi ali občutljive informacije. Zanesljiva pristopna kontrola bo dovolila ali preprečila dostop do posameznih stavb ali sob. Na tak način boste imeli v svojih prostorih popoln nadzor nad tem, komu je kaj dovoljeno. Za primer se lahko vzame banka. Tam je mogoče dostopati do občutljivih podatkov in denarja, zato ne more vsakdo imeti dovoljenja za vstop. Popolnoma razumno je, da je tega iz varnostnih razlogov treba omejiti. Tukaj nastopi pristopna kontrola, saj s pomočjo kartice njen lastnik vstopi le tja, kamor mu je dovoljeno.

 

pristopna kontrola

 

Pristopna kontrola izboljša delovanje

Ob kakršni koli nezgodi bo prav pristopna kontrola omogočila, da boste takoj ugotovili, kdo je vstopil neodobreno. Ti dogodki so tako imenovani alarmni dogodki. Ob nevšečnosti se bodo sprožile alarmne naprave, ki so bile predhodno povezane z registracijskimi terminali. Vaši administratorji bodo spremljali alarmne dogodke in jih beležili. Na tak način boste imeli celoten pregled nad dogajanjem na delovnem mestu. Avtomatizirani procesi zelo olajšajo delo v organizaciji in prispevajo k njeni večji uspešnosti. Izkoristite učinkovite sisteme, ki bodo poskrbeli, da bo vaša institucija delovala kot dobro naoljen stroj.