11. januar 2019

Pridobivanje električne energije iz sončnih žarkov

Pridobivanje električne energije s pomočjo obnovljivih virov iz okolice je v zadnjih letih v velikem porastu, saj se vse več ljudi zaveda pomena okolja in samooskrbe, obenem pa z izkoriščanjem virov iz okolice tudi privarčujemo. Za pridobivanje električne energije v Sloveniji se pri samooskrbi uporablja sonce kot obnovljivi vir, kjer se sončno sevanje pretvarja v električni tok, ki ga uporabljamo v našem objektu. Za pridobivanje so zaslužne mreže celic iz posebnih materialov - fotovoltaika, ki je v Sloveniji v zadnjem času izjemno priljubljena predvsem pri malih objektih, ki služijo za vikend oddihe. seveda pa je možno pridobivanje električne energije tudi na večjih objektih. Obratovanje in vzdrževanje sončnih elektrarn je izjemno enostavno ter pomembno za okolje, tako da ni nobene ovire, da si tudi vi ne bi omislili sončne celice na vašem vikendu, ki so lahko postavljene na streho ali fasado in zagotavljajo ravno pravšnjo količine sončnega sevanja, ki se potem pretvori v električno energijo. Naše podjetje Sol navitas je tudi postavljalec največje sončne elektrarne v Sloveniji, tako da so naše rešitve resnično primerne za vsakogar, ne glede na želje, obenem pa se vsaki stranki posvetimo individualno ne glede na velikost objekta in pridobivanja električne energije s pomočjo sonca.

 

Pridobivanje električne energije – samooskrba za objekte z velikostjo 11 kW

Fotovoltaika ali pridobivanje električne energije s posebnimi mrežami celic za pretvorbo sončnega sevanja privablja v Sloveniji vse več ljudi, ki jih zanima, kako bi bili lahko samooskrbni z električno energijo in s tem pomagali okolju in privarčevali nekaj denarja. V našem podjetju se ukvarjamo s postavitvijo sončnih elektrarn za samooskrbo po celotni Sloveniji, odločite se lahko za postavitev na ključ, kjer vam uredimo tudi vso potrebno dokumentacijo, lahko pa vam dostavimo zgolj potreben material in za gradnjo poskrbite vi. V kolikor se boste odločili za gradnjo na ključ, zagotavljamo kakovostne razsmernike in optimizatorje Solard Edge ali pa mikro inverterje slovenskega proizvajalca Letrika sol. Uporabljamo solarne module Bisol serije slovenskega ponudnika, seveda pa se lahko odločite tudi za module katerega od vodilnih svetovnih proizvajalcev. Odločite je vaša, mi vam lahko zgolj svetujemo in opravimo vse ostalo pri gradnji in urejanju papirjev. Kdo lahko sploh postavi sončno elektrarno za pridobivanje električne energije? Vsak gospodinjski ali mali poslovni odjemalec, kamor se štejejo vsi s priključno močjo manjšo od 41 kW, ki je obenem tudi lastnik merilnega mesta v stavbi, ki bo skrbela za samooskrbo. Pomembno je vedeti, da moramo pred priklučitvijo naprave za samooskrbo pri distribucijskem operaterju dobiti soglasje za priključitev. Prepričani smo, da boste navdušeni nad pridobivanjem električne energije v Sloveniji.

 

Pridobivanje električne energije iz sončnih elektrarn

 

Pridobivanje električne energije z velikimi sončnimi elektrarnami

Fotovoltaika v Sloveniji ne velja zgolj za proces samooskrbe z mrežami celic za male objekte, ampak je možna tudi za velike obekte. Pred izgradnjo sončne elektrarne in pridobivanja električne energije je potrebno vedeti nekaj stvari. Osnova za izgradnjo je sončno sevanje, ki poskrbi za pridobivanje energije, kar pomeni da moramo natančno določiti orientacijo objekta, naklon strehe ter velikost površine, ki nam je na voljo za gradnjo. Za Slovenijo je najprimernejša usmeritev modulov proti jugu z naklonom 33 stopinj, a je pomembno poudariti, da ta optimum ni izrazit in je najboljši pristop, če elektrarno prilagodimo obstoječi ravnini in orientaciji strehe zgradbe. Druga stvar je določitev maksimalne moči elektrarne glede na izračun senčenja. Ko to naredimo, je potrebno izpolniti vloge za soglasje za priklop na distribucijsko omrežje, kjer morajo biti prisotne tudi vse priloge. Ocenjena investicija zahteva tudi potrebna finančna sredstva, ki so nujna za izgradnjo sončne elektrarne, potem pa se lahko lotimo pridobivanja ostalih dokumentov za izgradnjo sončne elektrarne za pridobivanje električne energije. V našem podjetju imamo ogromno izkušenj s fotovoltaiko v Sloveniji, sodelovali smo tudi pri postavitvi največje sončne elektrarne v Sloveniji, tako da vam bomo z veseljem svetovali in pomagali.

 

Fotovoltaika v Sloveniji je v porastu

V podjetju Sol navitas smo zavezani kakovosti in skrbi za okolje v katerem živimo, obenem pa smo eno najbolj izkušenih in usposobljenih podjetij za fotovoltaiko v Sloveniji, saj smo od leta 2008 postavili že več kot 100 sončnih elektrarn po Sloveniji in tujini. Fotovoltaika v Sloveniji beleži izjemen porast, vsako leto se več oseb odloči za samooskrbo z električno energijo, obenem pa se gradijo tudi večje elektrarne, ki imajo veliko moči. V kolikor želite biti tudi vi samooskrbni z električno energijo, privarčevati denar in poskrbeti za okolje v katerem živite smo mi pravi naslov za vas. Pridobivanje električne energije v Sloveniji še nikoli ni bilo tako enostavno, obenem pa je enostavno tudi obratovanje in vzdrževanje sončnih elektrarn, še posebej majhnih, primernih za samooskrbo. Pri pridobivanju električne energije iz obnovljivih virov gre za ekološko delovanje, tako da lahko za postavitev samooskrbne sončne elektrarne dobite tudi subvencije, s katerimi privarčujete določen del denarja pri gradnji. V kolikor imate glede fotovoltaike v Sloveniji kakršnokoli vprašanje nas kontaktirajte preko telefona ali emaila ali pa se oglasite osebno v našem podjetju.

 

fotovoltaika (največja v Sloveniji)