17. maj 2017

Prehrana brez glutena je način življenja


Prehrana brez glutenaZa prehrano brez glutena se odloča vse več ljudi, ne samo tisti, ki se za zdravljenje celiakije prehranjujejo zgolj z hrano brez glutena. Receptov, ki prehrano brez glutena promovirajo, je veliko. In resnično je lepo je videti, da je na seznamih receptov hrane brez glutena pravzaprav tudi marsikatera jed, za katero mnogi ne bi mislili, da bo. V glavah ljudi še vedno prevladuje mišljenje o odrekanju, ko pomislijo na brezglutensko prehrano. Pa vendar so krofi, palačinke, razna peciva in torte, prav tako pomemben del tovrstne prehrane. Brez glutena ne pomeni odrekati se, temveč izogibati se živilom, ki vsebujejo gluten. V Peki trgovinah lahko najdete vrsto živil za pripravo odličnih sladic, s katerimi boste zagotovo popestrili vašo prehrano. Brez glutena je vrsta izdelkov, s katerimi boste lahko ustvarjali zanimive in okusne torte in pripravljali druga brezglutenska peciva. Ko živeti brez glutena ni zgolj modna muha ali dieta, temveč je način življenja mnogim. V našem podjetju smo ravno zato prisluhnili brezglutenskemu načinu prehranjevanja in ponudili izdelke za pripravo zdravih in okusnih sladic.


Hrana brez glutena - Recepti za sladkosnede


Iščete zanimive brezglutenske recepte? Ste si že izbrali pravega za vas? Kaj pa za sladico? Pri nas lahko pripravite odlične sladice tudi brez posebnih receptov. Hrana brez glutena je lahko prav tako pestra in odličnega okus, ko so pri roki kvalitetni brezglutenski izdelki. In vsekakor se tu ni potrebno odrekati ničemer, sploh pa ne sladicam. Danes je na voljo veliko izdelkov brez glutena in veliko različnih receptov. Hrana brez glutena postaja pomemben del naših življenj in tudi v podjetju Peki se zavedamo pomena tovrstne prehrane. Brez glutena vam je pri nas na voljo veliko izdelkov. Pripravite lahko popolnoma brezglutensko torto z odlično kremo in zanimivimi dekoracijami. Lotite se enostavnega peciva brez glutena in drugih sladice z uporabo mešanic RUE FLAMBEE, ki bodo navdušile celotno družino.


hrana brez glutena receptiPrehrana brez glutena -Za sladico pripravite muffine brez glutena


Za vse, ki uživate le prehrano brez glutena, je v podjetju Peki na voljo vrsta mešanic za pripravo peciva brez glutena. Slastne brezglutenske muffine enostavno pripravite z mešanico Muffin - RUE FLAMBEE. Torej za pripravo vanilijevih muffinov  potrebujete mešanico Muffin - RUE FLAMBEE, ki jo zmešate z 120 g sončničnega olja in z 3-4 jajci dokler masa ni homogena. Muffine pecite v pre-segreti pečici na 160˚približno 30-35 minut. In vaši muffini brez glutena so pripravljeni in slastnega okusa. Dober tek!