25. avgust 2015

Pregled vida lahko odkrije različna obolenja na vaših očeh

Osnovni pregled kakovosti vida na daleč in od blizu nam v prvi vrsti pokaže, ali potrebujemo (nova) očala ali ne. Okulist specialist diagnosticira vzrok slabega vida in dioptrijo ter predpiše ustrezna korekcijska očala ali kontaktne leče. Kakovostno izdelana dioptrijska očala lahko pripomorejo k izboljšanju vida ali pa vsaj k zaustavitvi slabšanja vida. 

Splošni pregled vida nam pomaga dovolj zgodaj odkriti in zdraviti bolezenske spremembe na očeh. Tako lahko ugotovimo nepravilnosti pri prehodu svetlobe skozi oko (refrakcijske anomalije) in jih ustrezno odpravimo (s korekcijo vida z očali ali kontaktnimi lečami). Redni očesni pregledi so pomembni, saj nam pomagajo ohraniti vid in zagotavljajo dobro zdravje naših oči. Priporočljivo je, da pregled vida opravimo vsaj vsaj enkrat na dve leti – tudi če je naš vid popoln. Kako pogosto bomo dejansko hodili na očesne preglede, pa nam bo svetoval okulist.

Pregled vida

Ugodna cena pregleda za korekcijska očala

Okulistične preglede lahko opravimo na koncesijo ali samoplačniško. Splošni okulistični pregledi so za zavarovance z veljavno napotnico splošnega zdravnika in zdravstveno kartico ali s potrdilom, ki začasno nadomešča kartico zavarovanja, brezplačni. Za osnovni okulistični pregled vida za očala niti ne potrebujemo napotnice, zadostuje samo zdravstvena kartica.

Cena pregleda vida za korekcijska očala je v okulistični ambulanti Bonis ugodna. O tem vas bo prepričal tudi naš cenik. Cena osnovnega okulističnega pregleda za korekcijska očala je 20 evrov, razširjen okulistični pregled za medicino dela (za vozniški izpit) stane 25 evrov, okulistični pregled za kontaktne leče pa 30 evrov.

 

Pregled vida za vozniški izpit podoben splošnemu okulističnemu pregledu

Okulistični pregled za vozniški izpit je namenjen preverjanju sposobnosti voznika za določeno kategorijo vozniškega dovoljenja. Podoben je splošnemu okulističnemu pregledu, le da je okulistični pregled za vozniški izpit prilagojen specifičnim zahtevam poklicnih in amaterskih voznikov. Ob tem se izda Obrazec št. 6, ki se ga nato predloži zdravniku Medicine dela, prometa in športa.

Okulistični pregled vida za vozniški izpit se tako kot vsi ostali okulistični pregledi izvajajo v dveh poslovalnicah, in sicer na Tržaški cesti 15 ali v hipermarketu E. Leclerc na Rudniku, opravlja pa jih okulist specialist. Na okulistični pregled se lahko naročite osebno v ambulanti, po telefonu 01/426 18 18 (od ponedeljka do petka med 8. in 19. uro ali v soboto med 9. in 12. uro) ali preko obrazca, ki ga najdete na naši spletni strani.

 

Obiščite nas – cena okulističnega pregleda za korekcijska očala je resnično ugodna. Ugodni pa so tudi okvirji za očala.

 

Vabljeni!