Predelava greznice v čistilno napravo je enostavna in hitra

27. september 2019

Greznice

 

Če vam nagaja smrad iz greznice, je morda nastopil čas, da se odločite za predelavo greznice v čistilno napravo, ali tako imenovano biološko greznico. To je enostaven postopek, ki ga strokovnjaki dobro obvladajo, potrebno je le poskrbeti, da je obstoječa, zidana greznica vodotesna, da iz nje ne iztekajo odpadne vode. Zakon določa, da morate v primeru predelave, pridobiti certifikat o vodotesnosti obstoječe zbiralne greznice od pooblaščenih služb. Prav tako se pred nakupom prepričajte, če je bila vaša bodoča greznica testirana in če njena dokumentacija vsebuje vse potrebne podatke, ki jih mora vsebovati.

Greznice so različne, saj so narejene iz enega, dveh ali treh prekatov. Velikost greznice je odvisna od tega, koliko članov šteje gospodinjstvo, saj mora biti dovolj zmogljiva. Poleg tega mora biti greznica

odporna na toplotne, kemične in mehanske vplive, saj je lahko vgrajena pod pohodno ali vozno površino. Tudi podatek o njeni vzdržljivosti in življenjski dobi ni zanemarljiv. Če se boste odločili za kakovosten proizvod od priznanih proizvajalcev, ste lahko prepričani, da vas ne bo presenetil smrad iz greznice, kot se to pogosto dogaja pri starih zidanih greznicah. Zahtevajte dokument, da je bila ustrezno testirana, saj bo le tako dobro služila svojemu namenu.