06. julij 2017

Površinska zaščita kovine je nujna

Površinska zaščita kovine je več kot le priporočljiva. Površinska zaščita oz. korozijska zaščita namreč občutno podaljša dobo uporabnosti vsake kovine. Nesmiselno je vgrajevati kovine brez antikorozivne zaščite, saj bo izdelek zdržal neprimerno manj časa, če nismo poskrbeli za ustrezno zaščito kovin. Površinska zaščita pa ima še dodatne prednosti. Na eni strani protikorozijska zaščita omogoča boljši estetski izgled, na drugi strani pa zaščita barvnih kovin, kot je denimo zaščita aluminija, omogoča, da lahko kovine po končanih postopkih bistveno bolj obremenimo.

 

korozijska zaščita kovin

 

Površinska zaščita se izvaja na različne načine

Površinska zaščita kovin se lahko izvaja na različne načine. Trije osnovni postopki antikorozivne zaščite so selektivna galvanizacija, galvanizacija na obešalih ali galvanizacija v posebnih perforiranih bobnih. Natančen postopek korozijske zaščite je nekoliko odvisen od specifike proizvodov. Če gre za večje proizvode oziroma proizvode, ki bi se lahko ob medsebojnem trenju poškodovali, uporabimo obešala. Če pa gre za manjše proizvode, pri katerih ni nevarnosti, da bi se med seboj poškodovali, pa lahko uporabimo perforirane bobne. Postopki so podobni, če gre za jeklene proizvode, ki jih je potrebno zaščititi pred rjo ali pa za zaščito barvnih kovin, kot je denimo zaščita aluminija.

 

 

Korozijska zaščita po meri naročnika

V našem poslu smo vajeni, da imajo naši naročniki različne želje in potrebe. Korozijska zaščita tako ni enoznačen ali kalupski proces, ampak se v njegovem okviru maksimalno usklajujemo in prilagajamo naročniku. Glede na to, da uporabljamo najmodernejše postopke, ki so usklajeni z zadnjimi dognanji stroke na tem področju, boste imeli v nas sogovornika, ki vam bo svetoval in za vas poiskal najbolj optimalno rešitev. Z našega stališča je poslovni proces postopek, v katerem je zelo pomembna medsebojna komunikacija, s pomočjo katere ugotovimo vse želje in potrebe naših naročnikov ter potem z bogatim znanjem in na podlagi pestrih izkušenj pridemo do postopka galvanizacije, ki je našim strankam pisan na kožo. To seveda pomeni, da ne bo izostal niti vrhunski rezultat, ki je natanko tisto, zaradi česar nas naše zveste stranke kar najbolj cenijo.

 

površinska zaščita kovin