Postelja s kvalitetno vzmetnico vpliva na spanje bolj kot si mislite

22. januar 2020

Kako sama postelja in trda vzmetnica vplivata na kakovost spanja?

 

Povprečno ljudje na dan prespimo nekje do osem ur, za kar potrebujemo dobro posteljo. Ker naj bi nudila vse, kar je za kvaliteten spanec potrebno, mora že sama konstrukcija posteljnega okvirja biti močna in trpežna, seveda pa mora biti opremljena s kakovostno vzmetnico. Kako veste, da vaše ležišče ni primerno? Če se zjutraj zbujate z bolečinami v vratu in hrbtenici čez dan pa bolečine minejo, lahko skoraj zagotovo krivdo pripišete neprimerni postelji. Torej je čas, da jo zamenjate in si privoščite novo. Na tej stopnji se pojavi vprašanje, katera vzmetnica je najprimernejša, saj mnogi zagovarjajo trdo, spet drugi pa mehko ležišče. Pri nakupu je najpomembneje prisluhniti svojemu telesu in se ne ozirati na takšna in drugačna mnenja. Tudi mnenja zdravnikov in celo ortopedov, se med seboj precej  razlikujejo, torej je najbolje pred nakupom jogi dobro preizkusiti, saj smo ljudje različni in nimamo enakih potreb. Če je jogi pretrd, je pritisk na določene dele telesa (ramena, boke, hrbtenico) prevelik, zato je cirkulacija krvi slabša. Hrbtenica je zaradi slabe podpore v nepravilnem položaju, kar bo znova povzročilo bolečine v vretencih, prav tako pa vas bodo boleli boki in vrat. Pogosto se zaradi pretrde postelje pojavijo otrpli udi in mravljinčenje, skupek vsega pa je slab, nekvaliteten spanec in težko jutranje vstajanje.

kakovostna vzmetnica

Kako pa se telo odziva, če je vzmetnica premehka?

Tudi če bo jogi premehak, na njem ne morete pričakovati kakovostnega spanca. Čeprav bo prvi vtis dajal občutek maksimalnega udobja, vas bo po vsej verjetnosti, zopet vse bolelo. Pri premehki vzmetnici se telo v ležišče pogrezne, hrbtenica ne dobi potrebne podpore, vretenca se med seboj trejo, mišice pa ves čas trdo delajo, saj jo želijo spraviti v pravi položaj. Posledično se organizem ne spočije in regenerira tako kot bi se med spanjem moral, vi pa lahko pričakujete jutranjo utrujenost in bolečine. Obstaja preprosti test kako preizkusite posteljo, da boste vedeli ali je primerne trdote. Najbolje, da ležete nanjo in vam nekdo potisne dlan pod hrbtenico. Če bodo bo šla dlan spodaj s težavo ali pa sploh ne, je ležišče premehko, če pa boste to storili preveč z lahkoto, vam lahko zagotovimo, da je vzmetnica pretrda. Veliko vlogo pri tem seveda igra telesna teža posameznika, zato so na srečo ležišča v naši ponudbi različna, da vsakdo najde pravo zase in za svoje potrebe. Ker jih izdelujemo po meri, lahko jogije prilagodimo vsem posteljnim okvirjem, izvzete niso niti otroške postelje, za katere pomagamo ležišče še posebej skrbno izbrati.

jogi vzmetnica

 

Otroška postelja naj bo kakovostna – zagotovite otrokom trden spanec

Otroci morda še bolj kot odrasli potrebujejo trden in kakovosten spanec, saj posledice slabega spanja lahko zelo resno vplivajo na njihovo zdravje in razvoj. Pri nakupu otroške posteljice je seveda na prvem mestu otrokova varnost, kar pomeni, da potrebuje ograjico. Zelo pomembna je tudi uporabnost - naj ima možnost reguliranja višine, da se vam ne bo treba prenizko sklanjati. Ko malček svojo posteljico prerase in postane mulček, pa je čas za nakup prave, »velike« otroške postelje, pri katerem naj otrok sodeluje. Diplomatsko ga usmerite – naj ima občutek, da je posteljo izbral sam. Na kaj pa morate biti pozorni, ko kupujete vzmetnico za otroka? Ta mora biti zračna in tako kot pri odraslih, mora tudi pri otrocih dobro podpreti hrbtenico. Morda ni slabo, če za otroka izberete jogi z dvema trdotama (spodaj in zgoraj), saj ga lahko po želji obrnete. V naši ponudbi boste našli dve vrsti vzmetenja: žepkasto in šlarafijsko. Žepkaste vzmeti nudijo hrbtenici odlično podporo, saj je zelo dobro prilagajajo telesu, imajo dolgo življenjsko dobo in ne izgubljajo na kvaliteti. Ker so zašite v posebne bombažne žepke so izjemno trpežne. Obložene so s hladno pihano peno, spominsko in HR peno ter naravnim lateksom. Prevleka je napolnjena z naravno volno, ki je najboljša izbira, če ima vaš otrok težave z alergijami. Vzmetnice iz šlarafijskih vzmeti so trše a vseeno zelo udobne.

otroška posteljna vzmetnica

Posteljni okvirji s kakovostno konstrukcijo iz lastne proizvodnje

Tako kot ležišče, mora biti tudi posteljni okvir trpežen in imeti močno konstrukcijo. Pri nas vam ponujamo različne modele v mnogih barvnih variantah, namenite pa jih lahko tako za spalnico kot za otroško sobo. Ker bo postelja dolgo časa kraljevala v vaši spalnici, je dobro pogledati na kvaliteto in ne le na ceno. Njen nakup je namreč dolgoročna naložba, dober spanec pa je zelo pomemben za kakovostno življenje. Pri nakupu posteljnega okvirja, bodite pozorni na višino. V današnjem času večina ljudi izbere višje postelje, ki omogočajo lažje vstajanje, boljše zračenje in enostavno čiščenje pod ležiščem. Glede na velikost vaše spalnice izberite dimenzije po želji, saj posteljne okvirje izdelujemo v lastni proizvodnji po meri kot jih želijo stranke. Pri nakupu pa nikar ne pozabite na kakovostno letveno dno, ki bo udobje vašega jogija še povečalo in mu podaljšalo življenjsko dobo, prav tako pa bo z njim zračenje optimalno. V ponudbi boste našli tudi dvižna letvena dna, ki vam bodo omogočila sproščeno branje dolgo v noč.