Polepšajmo svojo teraso s pergolo

26. februar 2020

Ko naša terasa dobi primerno zaščito pred soncem, dežjem, vetrom in radovednimi pogledi sosedov, postane to najljubši prostor našega domovanja. Pergole za terase so prilagodljivi in zložljivi elementi, ki jih zlahka upravljamo in zaradi kakovostnih materialov in natančne izvedbe niso le praktični, pač pa tudi estetski dodatek našega doma.

Pergol je več vrst – od samostoječih, pa do pergol s kovinsko (aluminijasto) ali leseno konstrukcijo. Pergola je lahko sestavljena iz lamel, platna, steklenih panelov ali rolojev. Upravljamo jo lahko ročno ali s pomočjo daljinskega upravljalca. Pergola za terase nudi svojim uporabnikom predvsem kvalitetno senco – izdelana iz zatemnilnega platna ima tudi visoko UV zaščito. Odporna je na veter, platno pergole pa ščiti uporabnike tudi pred dežjem in ohranja površine pod pergolo suhe.

Ker pa ima vsak od nas svoje želje in potrebe, lahko pergolo na terasi z dodatno opremo prilagodimo svoji uporabi. Pergolo opremimo z varčno LED razsvetljavo, ji dodamo senzorje za dež, sonce ali veter, jo opremimo z roloji ali lamelami v barvah po lastnem okusu. Pred samo izvedbo pergole za teraso je priporočljiv 3D računalniški izris, saj si lahko z njegovo pomočjo lažje predstavljamo končni izdelek in ga pred izvedbo natančno prilagodimo svojim željam.

pergola za teraso