18. julij 2017

Pocinkana pločevina – definicija in pridobivanje

 

pločevina cena

Pocinkana pločevina je vroče ali hladno valjana pločevina, prevlečena s cinkom. Postopek pridobitve pocinkane pločevine se imenuje galvanizacija, s katero inox pločevino ali železo zaščitimo pred rjo. Najpogostejša metoda pridobivanja pocinkane pločevine je vroče pocinkanje ali vroča potopna galvanizacija, pri kateri material potopimo v stopljeni cink. S tem načinom pridobimo dolgotrajno in zanesljivo zaščito pocinkane pločevine, ki bo izredno uporabna na različni področjih. Hladna elektrokemična galvanizacija pa poteka drugače, in sicer z elektrokemičnimi postopki in je primerna za predmete z manjšimi luknjicami, ki bi se s potapljanjem v cink zapolnile, ali za manjše predmete, narejene iz pločevine. Cena takšne protikorozijske zaščite je ugodna in trajna.


Uporaba pocinkane pločevine

 

Pocinkana pločevina

Pocinkana pločevina je izjemno uporabna na različnih področjih, ne samo v industriji. Z galvanizacijo skoraj vedno zaščitimo vse jeklene konstrukcije v gradbeništvu, a se tukaj uporaba ne konča. Pocinkana pločevina se uporablja za ponjave, balkone, ograje, industrijske promenade, lestve, stopnišča, ulično pohištvo, podporne tramove in verande. Pocinkana pločevina je uporabna tudi v elektroniki za računalniška ohišja, saj je zaradi nje zunanji varovalni del računalnika odporen na vlago in rjo. Pocinkana pločevina se uporablja tudi za zavarovanje cevi – predvsem vodovodnih – ter otroških igral, ki so postavljena zunaj in izpostavljena vremenskim vplivom, pa tudi prevozna sredstva in jeklene žice so zaščitene s takšno pločevino. Cena in kakovost se predmetu z galvanizacijo nekoliko dvigneta, a je izdelek tudi veliko trajnejši.


Pločevina – cena, razrez in upogibanje


Cena pločevine ni visoka v primerjavi z njeno uporabnostjo. V podjetju Juhant d. o. o. se že vrsto let ukvarjamo z izdelavo in obdelavo – razrezom pločevine in upogibanjem pločevine po merah, potrebah in željah stranke za vse namembnosti. Cena pločevine pri nas vključuje:

  • svetovanje in pomoč,
  • kvalitetno, hitro in strokovno opravljeno delo po naročilu,
  • visokokakovostno pocinkano pločevino široke uporabnosti,
  • natančno obdelano inox pločevino,
  • cena pločevine vključuje hladno ali toplo izvedbo valjanja,
  • profesionalen in natančen razrez pločevine (plamensko rezanje in mehanično rezanje s škarjami do debeline 10 milimetrov),
  • valjanje pocinkane pločevine do debeline 15 milimetrov in do dolžine 2500 milimetrov ter stiskanje s silo do 350 ton,
  • upogibanje pločevine v katerokoli obliko glede na zahteve končnega izdelka na hidravličnem zapogibniku ali hidravlični stiskalnici,
  • struženje kovin različnih velikosti.


Na voljo imamo sodobno opremo ter usposobljen tim, tako da je končen rezultat zmeraj izvrsten. Vse storitve so opravljene hitro in natančno. Na naši spletni strani lahko preberete več informacij, povezanih s pocinkano pločevino, za svetovanje, natančnejše cene pločevine in dodatno pomoč pa smo vam na voljo.