17. maj 2018

Poceni montažne hiše, najcenejše na ključ – za visoko udobje bivanja

Poceni montažne hiše danes poznamo po visoki kvaliteti, ki se je v zadnjih nekaj letih precej izboljšala. Med ljudmi ne velja več negativno prepričanje o slabši kvaliteti in odmevajočih stenah, veliko pa je govora o pasivnih poceni montažnih hišah. V mislih imamo tiste objekte, ki dosegajo določene kriterije varčnosti. Toplotna prevodnost oken mora biti manjša od 0,6 W/m2K, toplotna prevodnost sten manjša od 0,11 W/m2K, prevodnost proti tlom pa manjša od 0,18 W/m2K. Žal v Sloveniji kljub mnogim prednostim najcenejših montažnih hiš na ključ prevladujejo klasične gradnje, ki niso ravno poceni, res pa je, da lahko v zadnjih nekaj letih opazimo porast varčnejših objektov. Udobje bivanja si je mogoče ustvariti v obeh primerih, ne moremo pa spregledati naslednjega dejstva. V primeru poceni montažne hiše je bivanje poceni in prijazno ne le zdravju, temveč tudi okolju. Za vselitev so pripravljene v približno 2 – 6 mesecih, za montažo pa je do pokritja strehe potrebnih le nekaj dni, kar pomeni, da nam omogoča postavitev v praktično vseh letnih časih. Hitrost postavitve je v veliki meri odvisna od različnih dejavnikov, pri katerih ima glavno besedo stranka, veliko pa je odvisno od izbranega proizvajalca. Enako velja za odgovor na vprašanje, koliko stane najcenejša ali poceni montažna hiša.

 

Poceni montažne pasivne hiše


Najcenejše na ključ – kaj pravzaprav to pomeni?

Montažne hiše na ključ so pogosta izbira pri tistih strankah, ki nimajo tedne, mesece in v skrajnih primerih celo leta dni časa za celotno organizacijo gradnje, temveč se želijo v najcenejši objekt vseliti čimprej. Gre za sorazmerno poceni možnost, pri čemer je objekt zgrajen do zaključne faze (5. faza) in je pripravljen za vselitev. Na videz je torej takšen objekt v celoti zaključen, pa tudi notranjost je deloma urejena. Vsebuje že predelne stene, talne in stenske obloge, betonske tlake, keramiko, parkete ter električno in strojno napeljavo. Poceni pasivna montažna hiša na ključ vsebuje stavbno pohištvo, med katerega uvrščamo vhodna vrata, notranja vrata, okna, notranje stopnice, senčila, ograje in police. Kadar govorimo o najcenejši možnosti, je potrebno omeniti še, da v ceno niso vključena notranja oprema in svetila, ki jih stranka uredi oziroma izbere naknadno. Koliko stane montažna hiša, je spet odvisno od različnih dejavnikov (velikost, oblika) in seveda od izbranega proizvajalca montažnih hiš. V kolikor se stranka odloči za nakup poceni montažne hiše na ključ, prihrani predvsem čas, saj celotno izvedbo prepusti proizvajalcu. Prav tako takšna gradnja poteka bistveno hitreje, odgovor na vprašanje koliko stane, pa stranka pozna že pred samim začetkom izvedbe. Posebnih doplačil pri tem poceni načinu gradnje ni, razen v primeru, če se stranka odloči še za kakšen dodatek, kot sta garaža in nadstrešek. Poceni montažna hiša je varna pred potresi in pred požari.


Možnost izbire med različnimi načini izvedbe

Poceni montažne hiše so lahko mansardne, pritlične ali nadstropne, mednje pa uvrščamo še brunarice. Pri mansardnih je mogoče izbirati med širokim spektrom arhitekturnih zasnov, ki so lahko tradicionalne ali modernejše. Na voljo so različni tipi strehe, s prilagoditvijo pa jih je mogoče uvrstiti tako v podeželsko, kot tudi v mestno okolje. Najcenejše pasivne montažne hiše, ki so pritlične, ponujajo maksimalno udobje bivanja v eni sami etaži, primerne pa so za vse tiste posameznike, ki v svojem bivalnem okolju iz takšnih ali drugačnih razlogov ne želijo imeti stopnic. Nadstropne vključujejo dve polnovredni etaži brez poševnih stropov, kar predstavlja njihovo največjo prednost. K dodatnemu prostoru prispeva v osnovi urejeno pohodno podstrešje z možnostjo koriščenja za shranjevanje različnih stvari. Potem so tukaj tudi najcenejše brunarice, ki predstavljajo najbolj naraven in eko način gradnje in bivanje, ki v zadnjih letih ponovno doživlja renesanso. Vsaka izmed njih, vključno s tistimi najcenejšimi na ključ, ima svoje prednosti. Značilnost poceni montažnih hiš je, da se posamezni deli izdelajo v delavnici, na gradbišču pa se hiša samo sestavi. Stranka se lahko vseli že po nekaj mesecih od pridobitve gradbenega dovoljenja, gradnja pa je ekonomična, saj pri njej ne ostane veliko odpadnega materiala, ki bi preobremenilo že tako obremenjeno okolje.

 

proizvajalci najcenejših montažnih hiš na ključ


Kolikšna je varnost bivanja?

V primerjavi s klasičnimi poceni montažne hiše zagotavljajo visoko stopnjo varnosti, saj se stene niti med požarom ne uničijo. Zanimivo je, da enako velja za lesene hiše, čeprav les poznamo kot zelo hitro vnetljiv in gorljiv material. Dokazano je, da klasično grajeni objekti po požaru niso ravno v najboljšem stanju, medtem ko to za najcenejše montažne hiše ne velja. Zaradi samega načina izdelave so varne pred potresi – stene in spoji ublažijo potresne sunke, zaradi česar ne prihaja do razpok na stenah. V celoti so poceni montažne hiše trdne in omogočajo stanovalcem povsem varno bivanje v vseh letnih časih in v primeru naravnih nesreč, na katere žal nimamo vpliva. Okolju prijazni materiali prispevajo k zmanjševanju odpadkov, s katerimi sicer obremenjujemo naše okolje, prijazni pa so tudi do zdravja ljudi. V objektih lahko tako brez težav bivajo starostniki, astmatiki in živali. V podjetju Javušnik vam dom izdelamo po vaših željah in potrebah, poleg tega pa smo edino podjetje v Sloveniji, ki ima sklenjeno verigo celotne lastne proizvodnje od hloda do hiše!