29. julij 2015

Poceni avionske karte na voljo takoj po objavi datuma leta in v last minute ponudbi

Za najbolj poceni avionske karte veljajo tiste, ki jih rezerviramo dovolj zgodaj, vsaj mesec dni pred odhodom. Še najbolje je rezervacijo opraviti takoj, ko letalska družba objavi datum leta. Cena letalske karte se namreč nato z bližanjem datuma odhoda leta le še zvišuje. Samo izjemoma se lahko zgodi, da je karta nekaj tednov po objavi leta cenejša; veliko bolj verjetno je, da se bo zaradi zapolnitve mest podražila.
Pogosto pa se za najbolj poceni izkažejo tudi last minute avionske karte, zlasti če jih kupimo kar na letališču tik pred odhodom. Last minute letalske karte je možno dobiti le pri čarterskih ponudnikih letov. Ko ti razprodajo večino sedežev na letalu, običajno znižajo ceno preostalih prostih sedežev, tako da lahko z nakupom last minute letalske karte precej prihranimo.

 

Cena letalske karte odvisna od več dejavnikov

Cena letalske karte pa ni odvisna samo od časa nakupa in letalske družbe. Na ceno kart vpliva tudi letališče, s katerega se odpravljate na pot in seveda destinacija, v katero ste namenjeni. Cena letalske karte v ZDA je na primer precej nižja od tiste za let v Avstralijo. Prav tako so navadno cenejši leti na večja letališča, zato je včasih bolje leteti na neko večje letališče, potem pa si priskrbeti notranji let do končne destinacije oz. si zagotoviti kak drug prevoz.

 

Do ugodne letalske karte s pomočjo spletnega iskalnika

Za iskanje poceni avionske karte je najbolj preprosto uporabiti iskalnik za letalske vozovnice, ki vam omogoča iskanje po različnih letalskih družbah, s tem pa tudi primerjavo njihovih cenikov med seboj. Tako boste dobili približno predstavo o nihanju cen, to pa vam bo pomagalo, da boste ob pravem trenutku na pravem mestu in da boste tako prišli do najbolj ugodne letalske karte.
Naš iskalnik za letalske karte vam bo hitro in enostavno poiskal poceni avionske karte, ne glede na to, ali vas zanimajo poceni leti iz Ljubljane ali pa last minute letalske karte za lete iz sosednjih držav. V iskalnik zgolj vnesete destinacijo, datum odhoda in prihoda ter vrsto poleta. Nato pa med ponudniki le še izberete pravo letalsko družbo, termin in seveda ceno.

V praksi se je za najboljšo rešitev nakupa poceni avionske karte izkazala rezervacija letalske vozovnice vnaprej. Dovolj zgodnja rezervacija bo poskrbela, da bo cena letalske karte ugodna, vi pa boste prihranili veliko živcev in se mirno pripravili na potovanje. Zato nikar ne odlašajte in si z našo pomočjo priskrbite poceni avionske karte.

 

Poceni letalske karte