13. september 2018

Peskanje kovin je pri strokovnjaku opravljeno hitro in učinkovito

Peskanje je postopek obdelave površine kovine. Površino se pripravi za nanos prekrivnih materialov, barv ali lakov. Stroj za peskanje je prav tako odličen za odstranjevanje zastarelih ali trdovratnih premazov, stare barve in rje. Po želji je mogoče peskanje uporabiti izmenjujoče z barvanjem. Mogoče je izbrati tehnike, ki dovoljujejo oblikovanje različnih estetskih, oblikovnih vzorcev ali specifičnega tipa gladkosti oz. hrapavosti kovinske podlage. Sledovi rezila so lahko popolnoma izničeni, površini izdelka pa povrnjen prvotni sijaj. Peskanje je značilno za kovine kot je železo, pri podjetje Skitti pa je na voljo tudi izvrstna ponudba peskanja plastike, lesu ali stekla.

 

stroj za peskanje


Stroj za peskanje za svojo osnovo uporablja prava peščena zrnca

Stroj za peskanje je izjemno priročen za enakomerno in kakovostno peskanje. Obdelavo se najpogosteje uporablja v gradbeni ali kovinski industriji, kjer je zanesljivo delovanje strojev na dolgi rok ključnega pomena. Podjetje Skitti stremi v svoji ponudbi nuditi le stroje za peskanje najvišje kvalitete. Stranki so na voljo številne priznane znamke in profesionalno svetovanje.

 

Keramični ali kremenčev pesek se uporablja kot osnova stroja za peskanje. Po želji je mogoče najti tudi stroje, ki se poslužujejo drugačne tehnike ali materialov. Poznamo stroje za peskanje, ki učinkujejo z jeklenimi ter bakrovimi žlindri ali steklenimi zrni. Mogoče je uporabiti celo sodo bikarbono in suhi led. Kot sama metoda dela je metoda uporabe prav tako lahko zelo raznolika. Stroj za peskanje je namreč vse pogosteje potrebovan tudi v kemični, farmacevtski in celo prehrambeni industriji.


Komora za peskanje za kakovost in privlačne, enakomerne rezultate

Komora za peskanje omogoča profesionalno in izjemno hitro luščenje, poliranje in glajenje vseh vrst kovin. O različnih modelih, znamkah in delu s specifičnimi kovinami se je mogoče posvetovati s strokovnjaki pri podjetju Skitti. Med drugim v njihovi ponudbi lahko najdemo prenosne komore za peskanje, ki olajšajo marsikatero situacijo.

 

Najznačilnejša postopka obdelave kovin s komoro za peskanje sta injektorski peskanje, ki je primerno za obdelavo manjših, občutljivih materialov, in tlačno peskanje, ki je učinkovitejše in odlično za trše ali večje materiale. Pri tlačnem peskanju je mogoče skrbno nadzirati vsebnost peskalnega sredstva v posodi in posledično natančneje uskladiti delovanje. Komoro se lahko uporablja za odstranjevanje rje, prav tako pa je mogoče peskati izjemno miniaturne, tanke ali občutljive predmete. Cena peskanja je odvisna od intenzivnosti postopka in občutljivosti ali poškodovanosti materiala.

 

komora za peskanje v Ljubljani


Peskanje in barvanje kot odlična kombinacija za obdelavo kovine

Peskanje je lahko le predpriprava za nadaljno delo. Postopek pripravi povrhnji sloj kovine ali drugega materiala za naslednjo stopnjo obdelave. Najpogosteje je to prašno barvanje. Različne izdelke je po zahtevi stranke mogoče sprva očistiti raznovrstne umazanije, korozije ali premazov, ter obnoviti naravni sijaj njihove površine. Po temeljitem peskanju v komori je izdelek pripravljen za obdelavo s trajnimi kemičnimi barvili. Postopek je značilen za obnovo avtomobilskih platišč. Zaradi njihove nepravilne oblike in pomembnosti v vsakdanjem življenju, je potreba po obdelavi zelo pogosta. Pri podjetju Skitti imajo s peskanjem in barvanjem platišč večletne izkušnje. Barvanje in lakiranje izvajajo profesionalno in učinkovito. Po želji stranke je mogoče izdelki s posebnimi procesi peskanja utrditi površino – sama struktura povrhnjega materiala je spremenjena. Površina po končanem postopku ni le trdnejša, temveč tudi odpornejša.

 

Peskanje in barvanje po ugodnih cenah na dosegu roke v Ljubljani

Skitti svoje storitve peskanja in barvanja opravlja v bližini Ljubljane, kjer je na voljo vsem zainteresiranim strankam. Podjetje slovenskega porekla deluje nemoteno več kot 50 let. Svojim strankam se trudi nuditi odgovornost, zanesljivost in visoko kvaliteto dela po konkurečnih cenah. Dobavni roki so kratki, glede morebitih vprašanj pa se je mogoče obrniti na njihovo strokovno spletno stran. S sodobno tehnologijo in vestnim delov zagotovijo, da so izdelki med obdelavo očiščeni vseh ostrih robov ali žlindrov. Po končanem peskanju, vse izdelke zaščitijo pred korozijo.