07. september 2018

 

Paneli so dan danes vse bolj uporabljen produkt v gradbeni industriji

Paneli so izjemno vsestransko uporabni. Dan danes lahko panele uporabljamo tako za pokrivanje streh kot tudi fasade, še posebej pa so znani IR paneli, ki poskrbijo tudi za ogrevanje. V podjetju Metrapan smo za vse naše stranke pripravili pestro ponudbo stenskih oz. fasadnih panelov, ki se lahko pohvalijo z veliko različnimi prednostmi. Še posebej so dan danes uporabljani t.i. izolacijski paneli, ki se uporabljajo predvsem za zapiranje industrijskih in poslovnih objektov, v hladilnih sobah s pozitivnimi temperaturami ter za predelne stene. Stenski izolacijski panel je sestavljen iz profilirane pločevine na zunanji in na notranji strani. Spoj med paneli je lahko viden ali pa neviden. Najpogosteje se odločamo za vidni spoj, kjer se oba panela privijačita skupaj. Včasih pa se odločimo tudi za nevidni spoj, pri katerem se privijači samo en panel, nato pa se privijačeno stran prekrije z drugim panelom.

 

Izolacijski panel

 

Linije panelov Metrapan Line in Line Elite so izjemno dobro izolativne

V podjetju Metrapan lahko stranke izbirajo med različnimi linijami fasadnih panelov. Dan danes je zelo pogosta izbira naših strank linija panelov Metrapan Line, ki se lahko pohvali z odlično izolativnostjo. Gre za samonosilni ploščati panel, posebej zasnovan za mobilne stene, predpripravljene kontejnerje, hladilne prostore, razstavne prostore, drseča vrata, strope, prav tako je idealna komponenta za projekte, ki zahtevajo lahke, močne in izolativne materiale. Paneli iz omenjene linije poskrbijo, da je objekt arhitekturno dovršen in moderen. Metrapan Line Elite je linija panelov, ki predstavlja nadgradnjo prej omenjene linije. Paneli iz linije Metrapan Line Elite so še posebej lahki ter izjemno dobro izolativni.

 

Isoparfire Elegant paneli se uporabljajo za dosego modernega videza zgradbe

Isoparfire je linija stenskih panelov, ki jih uporabljamo tako za oblaganje notranjih kot tudi zunanjih sten. Gre za tako imenovan sendvič panel, ki je dobro odporen proti ognju in je izdelan iz izolativne plasti sestavljene iz mineralnih vlaken in dveh 0,5 mm debelih podpor iz vnaprej pobarvanega ali s plastiko prevlečenega galvaniziranega jekla, iz nerjavečega jekla, reliefnega naravnega aluminija ali bakra. Isoparfire Elegant prihaja iz iste družine kot Isoparfire in predstavlja panel, ki ga uporabljamo predvsem na stenah, ki morajo biti varne, poleg tega pa si želimo dovršenega arhitekturnega dizajna. Stik med paneli je, zahvaljujoč skritim sponkam, praktično neviden. Paneli so prevlečeni z dvema podporama iz galvaniziranega jekla ali, po naročilu, iz nerjavečega jekla ali vnaprej pobarvanega naravnega aluminija s standardno debelino 0,5 mm. Dvojne plošče so prav tako na voljo po naročilu v drugih debelinah. Isoparete plissè & parete piano plissè paneli so samonosilni fasadni paneli, ki so narejeni iz pocinkane pločevine, izolirane s poliuretansko peno.

 

Isoclass paneli so samostojni fasadni paneli, ki so narejeni iz pocinkane pločevine, prav tako izolirane s poliuretansko peno. Pritrdilni element je popolnoma skrit, na voljo pa je veliko različnih profilov.

 

Stenski in fasadni panel

 

Linija panelov Isoparete predstavlja samonosilno fasado

Predstaviti je potrebno tudi linijo panelov Isoparete, ki jo sestavljata družini Isoparete Evo in Isoparete Plus. Paneli Isoparete Evo predstavljajo pravzaprav samonosilno fasado, narejeno iz jeklenih plošč, izolirano s poliuretansko peno. Izolacija je razporejena v obliki labirinta in spoj s peresom in utorom s posebnim mestom za vijak sestavljata popolnoma skrit pritrdilni element. Na voljo je več različnih tipov profilov. Tudi linija Isoparete Plus predstavlja samonosilno fasado, narejeno iz jeklenih plošč. Plošče so nekoliko tanjše kot pri liniji Isoparete Evo, obe liniji panelov pa sta izjemno kakovostni in trpežni, pohvalita pa se lahko z dolgo življenjsko dobo.

 

Panele Isorighe je mogoče uporabiti tudi kot strešne panele za hlev

Omeniti moramo tudi samonosilno streho s kovinskimi ploščami, Isorighe – Isobox. Izolirana je s poliuretansko peno in spojem s peresom in utorom. Pritrdilni elementi so vidni. Na voljo je več različnih tipov profilov. Pokrivna površina panela znaša 1000mm. Debelina pa izolacije 25, 30, 40, 50 oz. 60 mm - 200mm. Panele Isorighe je mogoče uporabiti tudi za strešne panele za hlev.

 

Vas zanima več o panelih, ki vam jih v podjetju Metrapan ponujamo? Oglejte si našo spletno stran in se prepričajte o pestri ponudbi fasadnih panelov, ki smo jo pripravili za vas. Vsi paneli, ki so našim strankam na voljo so izjemno kakovostni, izdelani pa so iz trpežnih in kvalitetnih materialov, posledično pa se lahko pohvalijo z dolgo življenjsko dobo. Poleg panelov vam v podjetju Metrapan ponujamo tudi pestro izbiro strešnih kritin in kleparskih izdelkov, ki odlično dopolnijo vsak objekt.