22. december 2015

Pametne hiše – drugo ime za varčnost, udobje in varnost

Pametne hiše so pametna odločitev. Pametna hiša zvišuje kakovost bivanja, povečuje varnost in nadzor ter je okolju bolj prijazna, saj je varčna z energijo. Inteligentna hiša je integriran sistem razsvetljave, ogrevanja in hlajenja, varnosti in nadzora, senčil, upravljate pa jo lahko s pametnim telefonom ali tablico.
To je torej hiša, v kateri so številne naprave v vašem domu povezane v inteligentno omrežje, namesto, da bi vsaka imela svojo ločeno linijo. Predpogoj za inteligentno hišo je primerna električna napeljava v hiši. Če se odločite za pametno hišo, bomo v podjetju Elektro Pečaver poskrbeli za visoko kakovostno in zanesljivo pametno inštalacijo in ustrezno električno napeljavo v hiši.

 


Pametna inštalacija naj bo preverjena

Pametna inštalacija električne napeljave v hišiInteligentna hiša vam omogoča, da se znebite neštetih kablov, in poenostavi upravljanje z napravami, ki so ključne za kakovostno bivanje v vašem domu. Če se odločite zanjo imate na trgu več sistemov inteligentne hiše, pri njihovi izbiri pa morate biti posebej pozorni. Obstajajo namreč sistemi pametne hiše, ki lahko povzročajo težave pri delovanju.
Ker pametna hiša zahteva večjo finančno investicijo, je priporočljivo, da izberete preverjenega. Elektro Pečaver vam ponuja sistem pametne hiše KNX, ki ima številne prednosti v primerjavi z ostalimi ponudniki pametnih inštalacij. KNX sistem je edini sistem na tržišču, ki je skladen z mednarodnimi standardi za avtomatizacijo zgradb in ima dvajset letno tradicijo, v njem pa sodeluje več kot 300 znanih svetovnih proizvajalcev.

 


Pametna inštalacija KNX – varčna, varna in udobna naložba

Prednosti pametne inštalacije, ki jo ponujamo v Elektro Pečaver, so številne. Inteligentno omrežje omogoča medsebojno komuniciranje med svetlobnimi in okenskimi senzorji in med sobnimi termostati ter ogrevalnimi ventili. Ker so senzorji bolj natančni in občutljivi kot človeška čutila, to pomeni precejšen prihranek energije.
Če vašo pametno hišo zaupate nam, pozabite na strah pred vlomilci in požari. Lahko se namreč odločite za rešitev, ki povezuje detektorje gibanja, senzorje in alarmno napravo ves čas. Nadzor pa imate kar preko pametnega telefona ali tablice. Če se odpravite na dopust, bo inteligentna hiša sama poskrbela, da okolica sploh ne bo vedela, da vas ni doma , tako pa boste bolj varni pred morebitnimi vlomilci. Pametna hiša bo hitro zaznala dim, puščanje plina ali vode in vas tako zaščitila pred morebitnimi nepopravljivimi posledicami.
Ponujamo vam tudi rešitve, ki bodo poskrbele za vaše udobje. Tako lahko le z enim pritiskom na telefonu prilagodite svetlobo v vašem domu in poskrbite za pametno upravljanje z ogrevanjem, hlajenjem in prezračevanjem.