Otroška posteljnina vpliva na spanec

07. avgust 2019

Med spanjem otrokovo telo opravlja pomembno delo: raste in se razvija. Zato je zelo pomembno, na čem spi. Poleg prevlek za odejo in vzglavnik ter rjuhe otroška posteljnina vsebuje še obrobo za otrokovo posteljico. Pri izbiri je treba veliko pozornosti nameniti etiketi. Kaj piše na njej? A je otroška posteljnina izdelana iz naravnega materiala? Najboljši je stoodstotni bombaž, če ne že organski. Še bolje je, če ima otroška posteljnina poseben certifikat. Takšnega, ki jamči, da ne vsebuje prepovedanih in škodljivih snovi. Kemikalije lahko izjemno negativno vplivajo na razvoj vašega naraščaja. Morda si mislite, da nekaj tako nedolžnega, kot je otroška posteljnina, pač ne more imeti slabega vpliva. Pa je tudi poliester dovolj dober. Vaše mišljenje je zelo zmotno.

 

posteljnina za otroke

 

Otroška posteljnina s posebnimi dodatki

Velikokrat je otroška posteljnina na voljo v čudovitih barvnih odtenkih ali okrašena z vzorci. Za tako okraševanje ji je treba dodajati razna barvila. Slednja so lahko celo rakotvorna. Otroško telo se komaj razvija in raste ter se počasi navaja na razne mikroorganizme. Kako se telo bojuje proti njim, postaja odporno. Zato je treba zanj izjemno skrbno izbirati izdelke, kot je na primer otroška posteljnina. Največja želja vseh staršev je ta, da so njihovi potomci zdravi in varni. Poleg tega, da je zanj ustrezna le najboljša otroška posteljnina, lahko še bolje poskrbite, da bo varen. Kupite lahko dopolnilne izdelke, ki to omogočijo.

 

Otroška posteljnina, ki umiri tudi starše

Eden takšnih je posebna obroba. Namestite jo ob posteljico in malčku bo resnično udobno. Tudi ta naj bo prevlečena s tkanino, ki diha in je mehka. Izberite tako, da jo boste lahko brez težav oprali in hitro posušili. Dobro jo posušite na zraku in ne v sušilnem stroju. Pazite, da kupite ustrezno velikost. Tudi vi sami boste bolj mirno spali. Vedeli boste, da je popolnoma varen. Zjutraj se boste vsi zbudili spočiti in pripravljeni na nov dan. Ne pozabite, da kupujete otroško posteljnino za otročka, zato ne izbirajte kričečih barv. Želite, da je pred spanjem umirjen, ne pa vznemirjen.